Burn out preventie voor werkgevers

Wat je als werkgever kunt doen om ziekteverzuim door stress of burn-out te voorkomen

Nu de stap maken om stress op de werkvloer tegen te gaan?

WAAROM STRESS AWARENESS?

Verzuim door stress of burn-out is een erg actueel thema

Eind 2015 publiceerde het TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Hieruit blijkt dat 36% van het werk gerelateerd ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Jonge werknemers tussen de 25 en 35 jaar hebben in verhouding vaker last van burn-out klachten (17%) dan werknemers in andere leeftijdscategorieën.

De tendens is dat werknemers steeds jonger te kampen krijgen met burn-out klachten. Wellicht komt dit doordat er vroeger weinig inzicht was in de redenen voor verzuim. Nu dit inzicht wél aanwezig is, kunnen we er ook iets aan doen en onze bijdrage leveren aan minder stress, méér werkgeluk en daardoor minder verzuim.

Het blijkt dat stressklachten niet tijdig gesignaleerd worden door zowel de mensen zelf als door de mensen om hen heen. Dit leidt tot chronische overbelasting, overspannenheid of zelfs tot burn-out. 

Ik zet graag mijn expertise als trainer en coach alsmede mijn eigen ervaring met het onderwerp in, om in jullie organisatie het bewustzijn over stress en stress management naar een hoger plan te tillen. 

Kom dus NU in actie om stress op de werkvloer te verlagen en burn-out te voorkomen.

 

TRAINING STRESS AWARENESS voor medewerkers

Mensen hebben het steeds drukker. Mensen hebben stress.. De cijfers spreken voor zich; er zijn steeds meer mensen overspannen of burn-out raken. Kirsten zegt echter altijd: beetje stress is niet erg! Maar wanneer wordt ‘een beetje’, ‘teveel’? Dit is een vraag die Kirsten vanuit haar eigen ervaring kan beantwoorden.

Deze ervaring zet zij in om jou mee te nemen langs de volgende vragen: Wat is stress? Wat doet stress met je? Wat zijn jouw signalen van stress? En hoe ga je met stress om? Je krijgt inzicht in de oorzaken en mogelijke oplossingen. Het resultaat: Je creëert jouw persoonlijke plan voor ontspanning & energie!

Deze interactieve workshop verzorgt Kirsten incompany. Behandeling van specifieke thema’s alsmede maatwerk mogelijk in overleg.

TRAINING STRESS AWARENESS voor leidinggevenden

 

Verzuim door stress

Verzuim door stress of burn-out is een steeds belangrijker punt op de agenda van leidinggevenden en HR. Het blijkt dat stressklachten niet tijdig gesignaleerd worden door zowel werknemers als werkgevers. Dit leidt tot chronische overbelasting, overspannenheid of zelfs tot burn-out. Maar wat is stress nu eigenlijk? Waar wordt het door veroorzaakt? Wat zijn de signalen? Hoe ga je er als leidinggevende mee om? Wat is jouw rol en verantwoordelijkheid?

Door stress (op de werkvloer) bespreekbaar te maken, creëer je een open cultuur. Hiermee voorkom je dat mensen door blijven gaan, klachten gaan ondervinden en/of burn-out raken.

Download de informatie voor werkgevers voor meer info over de opzet van deze training of neem direct contact op.

Review bedrijf 2

Vanuit haar rol als trainer/coach heb ik Kirsten leren kennen als een zeer integer, empathisch en deskundig persoon. Ze weet de juiste snaar te raken en zorgt ervoor dat je als persoon groeit en nog meer in je eigen kracht komt te staan. Dat doet ze met praktische tools en veel humor. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen. Een absolute aanrader!

– Jochem Klijn –

Review bedrijf 1

“De workshop stress awareness voor de leden van Zaamen gaf iedereen weer een frisse blik. Kirsten brengt het verhaal op haar eigen manier, deskundig en vol passie. Nogmaals dank!”

– John Gerdsen – Huismeester bij Zaamen & TV-kok @24Kitchen –

NEURAL SELF-HACKING mindfulness 2.0 voor medewerkers

In samenwerking met LiveRewired bieden we unieke stress management en burn-out preventie trainingen aan door middel van neural self-hacking: het snijvlak tussen neuro-wetenschappen en meditatie. Tijdens deze de trainingen leer je niet alleen te mediteren om stress los te laten en te ontspannen. Je leert ook via brain hacking jouw onderbewustzijn een update te geven, zodat jouw lichaam, geest en leven een positieve boost krijgen.

Ofwel medewerkers leren leiderschap te nemen over hun eigen leven door het toepassen van enkele eenvoudige tools en technieken. Deze training bieden we incompany aan en binnenkort ook online zodat ál jullie medewerkers kunnen profiteren van deze geweldige wijsheid en kennis. 

STRESS AWARENESS & teamontwikkeling

Dit traject heb ik samen met Arlette Nikken van ForceC Consultancy ontwikkeld voor bedrijven die duurzaam stress op de werkvloer willen verlagen. Dit traject bestaat uit 3 fases:

Fase 1

Training stress awareness voor leidinggevenden (1 dagdeel)

Wat is stress? Wat zijn signalen van stress? Welke invloed heeft stress op mensen? En hoe kan je het beste met stress op de werkvloer omgaan? We koppelen de theorie aan jullie praktijk: Waar sta jij zelf en waar staan jouw teamleden? Als leidinggevende heb je de belangrijke verantwoordelijkheid het gesprek aan te gaan met mensen die stress ervaren of zelfs al tegen een burn-out aan zitten. Hoe ga je met deze situatie om? Wat heeft iemand nodig die stress ervaart? In deze training krijg je op een concrete en ervaringsgerichte manier jouw antwoorden aangereikt.

Fase 2

Training stressreductie en teamdynamiek (1 dagdeel per bestaand team)

Deze training is per voltallige team inclusief de leidinggevende. De training omvat een toegesneden versie van de training stress awareness, zodat alle medewerkers de benodigde kennis over stress & stress management vergaren en inzicht krijgen over waar zij nu staan. Onderwijl geven we inzicht in jullie teamdynamiek en de invloed hiervan op de stress levels van zowel de medewerkers als de leidinggevende.

Fase 3

Stress awareness & teamdynamiek in de praktijk

Training teamdynamiek, voltallig team inclusief leidinggevende (1 dag + 4 dagdelen). Teamleden hebben inmiddels geleerd hoe ze zelf stress kunnen verminderen. Tijdens deze training gaan we aan de slag met de situaties die in teamverband tot stress leiden. Dat kan bijvoorbeeld zijn: onduidelijkheid over de toekomst van het team, veranderende vraag vanuit de omgeving, conflicten (uitgesproken en onder water) binnen het team, de schuld bij een ander leggen. Tijdens de training krijgt het team handvatten hoe deze oorzaken op te lossen. Voor blijvend effect werken wij met echte situaties, ervaring leert dat het inspelen op actuele thema’s de effectiviteit van het programma bepaalt.

Review bedrijven 4

Door de sessies met Kirsten zijn mijn werkdagen veranderd van stressvol naar stressbestendig en soms al stressvrij. Kirsten heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en aangevoeld waar ik behoefte aan had. Tijdens de sessies heb ik Kirsten ervaren als een gedreven, kundige en empathische coach die mensen direct doorziet. Hierdoor kon ik snel en gericht tot inzichten komen, die mij uiteindelijk verder hebben geholpen en erg zijn bijgebleven. Ik zou iedereen die (te) veel stress ervaart dan ook een aantal sessies met Kirsten gunnen, zodat je uiteindelijk weer een heel stuk lichter de deur uitloopt!

– Karlijn Volgers –

Review bedrijf 3

“Inspirerend, vernieuwend, warm en zeer persoonlijk, dat is Kirsten Nelis. Ik heb in het najaar van 2016 enkele zeer inspirerende personal coaching sessies met Kirsten doorlopen. Kirsten besteed aandacht aan technieken om tot de kern van jezelf te komen, stelt goede en diepgaande vragen, maakt je bewust van je keuzes en patronen, zet aan tot denken en reflectie en daagt uit om te dromen. Als Ivo 1.0 ben ik begonnen en als Ivo 3.0 kwam ik na de coaching sessies van Kirsten tevoorschijn!”

-Ivo Hogewoning-

INDIVIDUELE COACHING voor medewerkers

Stress management & burn-out coaching op maat

In een coachtraject van een aantal maanden loopt Kirsten mee als coach, adviseur en vertrouwenspersoon. De coaching is helemaal toegespitst op de persoon en richt zich op: bewustwording, leiderschap, stress management, verhogen van de vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en afhankelijk van de situatie, begeleiding bij re-integratie.

De thema’s die uit de coaching naar voren komen, zullen we mede vertalen naar werk. In de coaching worden verschillende werkvormen en tools aangereikt zodat de medewerker leert om zaken zelf in te gaan zien en toe te passen. Dit met als doel een duurzame inzetbaarheid te faciliteren. Op verzoek verschaf ik de werkgever een tussentijdse en een eindrapportage ten behoeve van het medewerkersdossier.

Herken je een medewerker in (een van) de volgende zaken?

  • Zichtbaar last van stress
  • Frequent kortdurend verzuim
  • Last van perfectionisme
  • Vindt het lastig om ‘nee’ te zeggen
  • Gaat alsmaar door, ook als anderen wel naar huis gaan
  • Kan het werk niet loslaten
  • Voelt zich té verantwoordelijk
  • Heeft het overzicht niet meer en maakt fouten
  • Zit eigenlijk niet op de goede plek maar blijft zitten
  • Is niet meer happy op het werk

Wil je voorkomen dat jouw medewerker(s) overspannen of burn-out raken neem dan contact met mij op.

Laat jouw gegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op!

Geef aan voor welke van de bovenstaande diensten je contact opneemt in het bericht-veld. 

Naam

Email

Telefoonnummer

Bericht