Burn out coaching
voor Ondernemers

Wat je als ondernemer kan doen om een burn out te voorkomen of achter je te laten.

Wil je nu uit de stress stappen en een burn-out of tweede burn-out voorkomen?

Doorgaan is geen optie meer

Je voelt dat het zo niet meer verder kan. Als je doorgaat ben je nog veel verder van huis en tóch is het ontzettend lastig om te stoppen. Je kunt jouw klanten niet laten zitten, de zaak moet doordraaien en je moet nog zoveel doen. Dit zijn veel gehoorde excuses die we anderen voorhouden maar ook onszelf. Het wordt dus tijd om écht eerlijk te worden over waar je staat en wat er nu eigenlijk aan de hand is. 

Elke keer dat je nu over jouw grenzen heen gaat, duurt jouw herstel exponentieel langer.

Neem dus nu de verantwoordelijkheid over jouw situatie. Het feit dat je deze pagina leest is niet voor niets. Luister naar dat stemmetje binnenin jou en kom in actie. Kom in actie voor een invulling van jouw ondernemerschap die vóór je werkt.

Burn out symptomen en signalen

 • Fysieke klachten: hoofdpijn, rugklachten en/of buikpijn 
 • Mentale klachten: vergeetachtigheid en/of het overzicht verliezen
 • Veranderingen in emotie: prikkelbaar, huilen en/of angstig
 • Veranderingen in gedrag: meer koffie/roken, zich terugtrekken
 • Slecht slapen en/of moe wakker worden na een ‘goede’ nacht
 • Niet meer kunnen stoppen met piekeren
 • Niet meer kunnen ontspannen
 • Een constant gevoel van onrust 
 • Last van perfectionisme
 • Geen ‘nee’ kunnen zeggen
 • Geen energie meer hebben

Review ondernemers 2

“Vanuit haar rol als trainer/coach heb ik Kirsten leren kennen als een zeer integer, empathisch en deskundig persoon. Ze weet de juiste snaar te raken en zorgt ervoor dat je als persoon groeit en nog meer in je eigen kracht komt te staan. Dat doet ze met praktische tools en veel humor. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen. Een absolute aanrader!”

– Jochem Klijn –

Review ondernemers 1

“Inspirerend, vernieuwend, warm en zeer persoonlijk, dat is Kirsten Nelis. Ik heb in het najaar van 2016 enkele zeer inspirerende personal coaching sessies met Kirsten doorlopen. Kirsten besteed aandacht aan technieken om tot de kern van jezelf te komen, stelt goede en diepgaande vragen, maakt je bewust van je keuzes en patronen, zet aan tot denken en reflectie en daagt uit om te dromen. Als Ivo 1.0 ben ik begonnen en als Ivo 3.0 kwam ik na de coaching sessies van Kirsten tevoorschijn!”

– Ivo Hogewoning –

Veel voorkomende situaties die jou stress of een burn-out kunnen bezorgen

Veel ondernemers lopen tegen dingen aan in het ondernemerschap die ontzettend veel stress geven. Dit zijn zaken op persoonlijk vlak maar ook de manier waarop jij jouw business hebt ingericht speelt hierin een rol.

 

Werknemer van jouw eigen zaak

De keuze voor het ondernemerschap is vaak een bewuste. Zaken die ons in loondienst tegen stonden zouden als sneeuw voor de zon verdwijnen bij het starten van een eigen bedrijf. Helaas is vaak niets minder waar.

Wat ik vaak zie, en in deze valkuil ben ik ook gelopen, is dat ondernemers zelf werknemer zijn van hun eigen bedrijf. Manusje van alles zou je het ook kunnen noemen: de boekhouding, de website, allerlei technische en praktische zaken die geregeld moeten worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom er blijft weinig tijd over voor de inhoud, voor de dingen waar we van binnen warm van worden, de dingen waarvoor jij ondernemer geworden bent. 

Wil jij ook de stap maken om uit het werknemerschap te stappen en áán jouw bedrijf gaan werken? Ik help je graag de stress los te laten en jouw ondernemerschap zo in te richten dat het energie oplevert in plaats van energie kost.

 

klant is koning 


Klant is koning

Ja, dat klopt hoor ik velen zeggen. En dit is niet zo raar aangezien dit tot op een behaalde hoogte ook belangrijk is. Hier zit gelijk de nuance, tot op een bepaalde hoogte en ik zal je uitleggen waarom. Ik heb in een organisatie gewerkt waarbij altijd ‘ja’ gezegd werd tegen de klant. Het werk moest nu eenmaal af en ik had daarin niets in de melk te brokkelen. Even gechargeerd gezegd, als de klant zei: “spring”, dan vroegen wij: “hoe hoog”?

En daar gaat het in het ondernemerschap ook vaak mis. We zijn zo blij met onze klanten en willen ze het beste van het beste geven. In dit proces vervagen de grenzen in de tijd, wordt de ‘extra super super service’ als normaal beschouwd en is er weinig ruimte meer over om nóg meer te geven. Met als gevolg dat er een verlies-verlies situatie ontstaat. De klant kan niet meer verrast worden door een stukje extra service en jij gaat over jouw grenzen heen. Het gaat ten koste van jezelf, je nachtrust, je privéleven maar ook ten koste van je omzet en het werkplezier. 

Jij bent de koning. De klant mag alles vragen maar jij bent degenen die in charge is om ja of nee te zeggen. Ik help jou graag om jouw positie weer in te nemen en jouw klanten (opnieuw) op te voeden.

Herken jij je in bovenstaande situatie(s)?

Coaching bij stress, burn-out of tweede burn-out als ondernemer?

Voorkomen is beter dan genezen

Heb je last van stress en wil je voorkomen dat het erger wordt? Wil je een (tweede) burn-out voorkomen? Ben je op het punt dat je voelt dat je het anders wilt maar dat je niet zo goed weet hoe? Wil je wellicht toch iets anders doen als ondernemer? Of vind je jouw werk juist ontzettend leuk vind maar kost de manier van werken jou energie? Begint jouw lichaam stressklachten te vertonen?

Op dit moment ben je nog ‘op tijd’ en is het super belangrijk om aan de bel te trekken. Doorgaan op de manier waarop je het nu doet is geen optie meer, dit put je uit en brand je op. We gaan het nu omdraaien: op naar een energierijk leven en het ondernemerschap en leven wat helemaal bij jou past.

We gaan samen op pad. Ik leer je het zelf doen maar je doet dit niet alleen. Als coach, sparringspartner en vertrouwenspersoon sta ik aan jou zij. Soms geef ik je een schop onder jouw kont en soms sta ik juist jou op de rem. Je leert met jouw stress om te gaan en het los te laten. Je bouwt jouw energie weer op zodat je weer de dingen kunt doen die belangrijk voor je zijn.

We maken jouw transitie van hard werken naar Hartswerken. Je gaat leren jouw gevoel weer aan te spreken en de wijsheid die in je zit in te zetten. Je gaat op een manier werken die vóór je werkt, een manier die energie geeft in plaats van energie kost. 

Voel jij dat je dit wilt? Dan maak ik graag kennis met je. Het is voor beide partijen belangrijk dat de klik er is om samen dit traject aan te gaan. Neem contact op en dan plan ik graag een afspraak met je. 

Dus wil jij van hard werken naar Hartswerken?

Individuele ondernemerscoaching

We gaan samen een traject aan waarin ik vijf maanden met je meeloop als coach, adviseur en vertrouwenspersoon. De coaching is helemaal toegespitst op jou en richt zich op: bewustwording, leiderschap, stress management, verhogen van de vitaliteit, ondernemerschap en een duurzame manier van werken. De thema’s die uit de coaching naar voren komen, zullen we mede vertalen naar jouw ondernemerschap.

We gaan 5 maanden samen op pad en vanaf het punt waar jij op dat moment staat. We gaan de diepte in, uit het hoofd in het hart. Je leert weer te ontspannen, jouw onrust en stress los te laten en het eindeloze gepieker te stoppen. Je gaat jouw batterij weer opladen en je energie weer opbouwen. We halen de angel uit jouw stressbronnen en je leert op een andere manier met dingen om te gaan: Een manier die energie geeft in plaats van energie kost. We gaan jouw onderneming inrichten op een manier die vóór jou werkt. De ondernemer aan het roer!

Ik leer je alles zelf te kunnen, zodat jij leiderschap kan nemen over jouw leven. Door middel van gesprekken, concrete oefeningen en praktische tools gaan we aan de slag zodat je direct alles kunt toepassen in de praktijk.

We gaan voor een duurzame manier van werken. Een manier die jouw kennis en kunde als ondernemer eer aan doet. En we gaan op pad om jouw stress of burn-out definitief achter je te laten!

AAN DE SLAG

Wil jij individueel aan de slag met jouw situatie met ondernemerscoaching? Laat hier jouw gegevens achter en ik neem contact met je op voor een kennismaking. Ik ga voor écht resultaat dus het is belangrijk dat we beide de klik en het vertrouwen voelen.

Leuk jou binnenkort te ontmoeten en jouw traject samen uit te zetten.

Naam

Email

Telefoonnummer

Bericht