Werkgevers

 

Hoe voorkom je als werkgever uitval door
burn out en stress

Nu de stap maken om stress op de werkvloer tegen te gaan?

Stress awareness

Verzuim door stress of burn-out is een erg actueel thema. Het blijkt dat stressklachten niet tijdig gesignaleerd worden door zowel de mensen zelf als door de mensen om hen heen. Dit leidt tot chronische overbelasting, overspannenheid of zelfs tot burn-out. Maar wat is stress nu eigenlijk? Waar wordt het door veroorzaakt? Ik zet mijn eigen ervaring in om bewustzijn over stress en stress management te vergroten.

 

Hoe zorgt de training voor verbetering?

Door stress (op de werkvloer) bespreekbaar te maken, creëer je een open cultuur. Hiermee voorkom je dat mensen door blijven gaan, klachten gaan ondervinden en/of burn-out raken.

STRESS AWARENESS?

Verzuim door stress of burn-out is een erg actueel thema

Eind 2015 publiceerde het TNO het factsheet: werkstress, burn-out en verzuim. Hieruit blijkt dat 36% van het werk gerelateerd ziekteverzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Jonge werknemers tussen de 25 en 35 jaar hebben in verhouding vaker last van burn-out klachten (17%) dan werknemers in andere leeftijdscategorieën.

De tendens is dat werknemers steeds jonger te kampen krijgen met burn-out klachten. Wellicht komt dit doordat er vroeger weinig inzicht was in de redenen voor verzuim. Nu dit inzicht wél aanwezig is, kunnen we er ook iets aan doen en onze bijdrage leveren aan minder stress, méér werkgeluk en daardoor minder verzuim.

Het blijkt dat stressklachten niet tijdig gesignaleerd worden door zowel de mensen zelf als door de mensen om hen heen. Dit leidt tot chronische overbelasting, overspannenheid of zelfs tot burn-out. 

Ik zet graag mijn expertise als trainer en coach alsmede mijn eigen ervaring met het onderwerp in, om in jullie organisatie het bewustzijn over stress en stress management naar een hoger plan te tillen. 

Kom dus NU in actie om stress op de werkvloer te verlagen en burn-out te voorkomen.

 

Opzet

In de stress awareness trainingen staan we letterlijk en figuurlijk stil bij stress. Waar sta jij? Hoe kan je stress herkennen en hoe kan je er op een duurzame manier mee omgaan? Dit zijn onder andere vragen waar we mee aan de gang gaan. Op basis van de thematiek die in jullie organisatie speelt, leggen we de nadruk op bepaalde thema’s. Thema’s zoals werkgeluk, werken vanuit talent, bore-out vs burn-out, mindset en/of leiderschap.

In de trainingen brengt Kirsten haar eigen ervaring met stress, burn-out en de weg naar herstel in. In samenwerking met verschillende partijen biedt Kirsten verdieping en vervolgtrajecten aan. Om de trainingen voor een groter publiek beschikbaar te maken, bieden we verschillende trainingen ook online aan. 

 

Meer informatie?

Bekijk het gehele aanbod voor werkgevers op de pagina burn-out en preventietrainingen voor bedrijven.

 

Op korte termijn een stress awareness training in jullie organisatie? 

Neem hier contact met mij op.

Als je jouw telefoonnummer achterlaat en een dag/tijd waarop je goed te bereiken bent, dan neem ik contact met je op.