Burn-out coach Delfgauw & Veluwe (Ermelo)

Met liefdevolle aandacht de regie nemen

Maak kennis met Birgit

Birgit in een paar woorden

Ervaringsdeskundige en doortastend,  ruime ervaring in het bedrijfsleven, empathisch ijzersterk, eerlijk en energiek, met een gezond verstand vol humor.


Birgit's manier van werken 

We werken samen aan de balans om je weer vitaal te voelen. Daarbij begeleid ik niet alleen op het fysieke vlak maar vooral ook op mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingsvlak. Dit alles ondersteund met aandacht voor de eigen regie en zelfsturing. De ingrediënten van liefdevolle aandacht en een handvol humor zitten daar zeker bij. Deze integrale aanpak zorgt voor duurzame- en diepgaande resultaten.


Precies voor die mensen die ook zelf het stuur willen pakken en aan de slag gaan met hun gezondheid en geluk.

“Werken aan jouw integrale gezondheid is een cadeau dat altijd feestelijk uitpakt”

Wat anderen zeggen over Birgit

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Eindelijk werken met plezier, in werk wat bij me past

"Het allereerste wat in mij opkomt, is dankbaarheid voor het door mij "gelopen " proces. 

Via de diverse aangereikte oefeningen en activiteiten, die mij aan het denken hebben gezet, kwam ik echt verder. Het tot rust in mijn hoofd komen en tegelijkertijd in mijn lijf als bereikt resultaat. 


Ik ben van nature een emotiemens en overdenk veel (hoofdmens). Graag kom ik tot gedegen conclusies, maar door mijn "triggers" in mijn werksituatie was dat niet altijd het geval. Door deze zo bewust te gaan herkennen, konden mijn reacties op situaties meer vanuit een bewuster en weloverwogen positie genomen zijn. 


De coaching heeft er zelfs voor gezorgd dat ik beter voor mijzelf zorg, meer zelfvertrouwen heb, zelfverzekerder in het leven sta en veel beter mijn energie kan verdelen.

De begeleiding van  Birgit heeft mij ontzettend geholpen meer los te komen van heftige emoties. Na het traject met Birgit heb ik mijn grote wens in mijn werk kunnen waarmaken. Eindelijk "gewoon" werken met plezier, met werk dat bij mij past. Ik heb heel veel geleerd, maar de mooiste les is toch wel; de mensen die je tegenkomt zijn er om een reden en dat is Birgit voor mij zeker geweest! Ontzettend bedankt voor de hele fijne, open en lieve (maar ook heerlijk confronterende) samenwerking! 

Deborah (49) - Adviseur inkoop

Meer balans, meer intuïtie, meer mijzelf

In een periode van 6 maanden ben op pad geweest- heerlijk al wandelend - met Birgit; en wat een top coach! Voor mij heeft Birgit veel betekend, namelijk weer plezier hervinden om in mijn eigen winkel te zijn, te ondernemen in combinatie met mijn gezinsleven. 


Door onder andere de Corona periode en personele uitdagingen zat ik er helemaal doorheen, zeg gerust overspannen. Ik wilde rust, weg van de problemen die ik ervaarde en dacht er sterk aan om de winkel te verkopen.


Door samen op pad te gaan en tijdens de coachgesprekken heeft Birgit me begeleid om mijn balans te herpakken in mijn werk, het gezin en mezelf. Wat voor mij echt is veranderd is dat ik (weer) naar mijn intuïtie kan en mag luisteren. Daardoor meer voor mezelf kies en meer op de voorgrond sta in mijn leven en ondernemerschap. 


Hier kijk ik met een dankbaar en vooral leerzame blik op terug, en raad mede-retailers aan tijdig coaching in te zetten.

Sonja - Eigenaar winkel
Ik kan nu beter mijn grenzen stellen

Ik heb in de afgelopen maanden een aantal gesprekken met Birgit gehad. Hierbij zijn onder andere het omgaan met werkdruk en het zoeken naar een betere balans besproken.

Door deze gesprekken heeft Birgit me aan het denken gezet over hoe ik beter met zaken om kan gaan. Met name het stellen van grenzen is iets dat mij hierdoor steeds beter af gaat. De enige die hier echt iets aan kan veranderen dat ben ik zelf, maar verandering is iets dat voor mij moeilijk is. Deze gesprekken zijn voor mij de duidelijk aanzet geweest om toch te beginnen om zaken te gaan veranderen.

Ik kijk dan ook terug op een positieve ervaring en kan een ieder met vergelijkbare uitdagingen deze open en eerlijke gesprekken aanraden. Het heeft mij meer inzicht in mezelf gegeven en ik heb inmiddels al diverse positieve resultaten weten te behalen.

Richard (43) - IT specialist  
Ze kon aan mijn gezicht zien hoe in erin zat

"Ik ben blanco in het traject gestapt. Met alleen de hoofdstukken waar ik mee aan de slag wilde. Het is fijn om je coach face to face te spreken. Deze kan aan je gezicht al zien hoe je er in zit en zo gericht adviseren over de invulling van je traject. Door je eigen keus uit alle coaches kies je 1 waarvan je denkt dat die het beste bij jouw past. En daarmee vergroot je al de succes kansen. 


Birgit heeft mij gesteund in lastige periodes. Onbewuste inzichten bewust gemaakt en ruimte gegeven als mijn agenda de opdrachten even geen ruimte kon geven.  Mijn doel was mentaal sterker worden en secundair, om leren gaan met verbale agressie. Ik ben zeker beter geworden op beide vlakken.


Het belangrijkste dat ik uit deze hele periode hebt gehaald is dat ik mooier ben dan ik mezelf credit wil geven. Mijn eigen lat ligt onbewust heel hoog. Ik doe dingen graag goed, of ik doe ze niet. Ik heb handvatten gekregen om bewuster te leven en stil te staan bij wie ik ben wat mij blij maakt en hoe ik gezond kan leven. Dit alles werkt mee aan mentale kracht."

Lisette (34) - Zorgverlener

Birgit haar visie op coaching

Ik gun het iedereen de weg te vinden naar een vitale(re) ZELF. Door een scala aan ervaringen is mijn begeleiding gericht op wat zich op dat momenten voordoet, om van daaruit stapjes voorwaarts te maken. Dat kan met fysieke beweging, ik wandelcoach graag in de natuur, tot aan thema’s rondom levensgeluk en verlies (want een burn-out is het “verliezen van je zelf”). En mogelijk spreekt een filosofische benadering je aan. Ga jij de uitdaging aan?


Randstad & Zeeland

- Amsterdam

- Delft + area

- Rotterdam

- Goes (z) + area

Midden Nederland

- Hilversum

- Veluwe westkant

 Zuid Nederland

- Breda

- Tilburg

Oost Nederland

- Arnhem

- Deventer

- Zutphen

- Zwolle

Noord Nederland

- Assen

- GroningenRandstad & Zeeland

- Amsterdam

- Delft

- Den Haag

- Gouda

- Moordrecht

- Rotterdam

- Goes (z)

Midden Nederland

- Amersfoort

- Culemborg

- Hagestein

- Hilversum

- Utrecht

Oost Nederland

- Arnhem

- Deventer 

- Zutphen

- Zwolle

Noord & Zuid Nederland

- Assen

- Dwingeloo

- Groningen


 Zuid Nederland

- Breda

- Roermond