Werkwijze burn-out coaching

"Met alleen praten kom je niet uit je burn-out"

Unieke werkwijze en visie op burn-out coaching

De antwoorden zitten al in jou

Elke persoon is uniek en heeft unieke talenten. In de begeleiding werken we op het niveau van lijf, hoofd en hart. Ieder heeft een eigen ‘ingang’. Door te ervaren, verankeren de inzichten waardoor de oefeningen direct zijn effect hebben in jouw dagelijks leven.

“Luister naar je gevoel, gebruik je verstand en volg je hart”


Wat mij inspireert is dat mensen zich bewuster worden en vanuit daar anders met stress omgaan.  Waardoor mensen: hun stress kunnen loslaten, weer kunnen ontspannen, gelukkiger en positiever zijn, hun energie weer terug hebben en duurzaam kunnen re-integreren na periode van stress of (tweede) burn-out. Dit omdat ze zich bewust zijn wat ze doen en daardoor andere keuzes maken.

Kirsten Nelis

Burn-out coach

Ont-dekken

“Het gaat om innerlijk leiderschap. Over ontdekken. Het leren luisteren naar jezelf en daarnaar te handelen. En daarmee kan ik je helpen.”

Coaching voor ondernemers 

Jouw business is een verlengstuk van jou. Een deel van jouw identiteit. Het is dan ook niet te doen wanneer het niet meer werkt op de manier waarop je het altijd deed. Je loopt vast, je komt niet meer verder. Je hart fluistert en je lijf schreeuwt om een andere manier van doen. Je weet het van binnen donders goed én het lukt nog niet om het anders te doen.


We gaan samen aan de slag om een manier te vinden die vóór je werkt. In business en in privé. Het ene gaat namelijk niet zonder het ander. We bekijken alle levensgebieden. We kijken naar jou aan de binnenkant en naar jou aan de buitenkant. Relaties en de systemen die je gecreëerd heb ik jouw leven en business. Deze integrale aanpak is gericht op de zaken bij de kern aan te pakken. Om uiteindelijk de rust weer te kunnen vinden. Het overzicht weer terug te krijgen. Om weer te kunnen genieten van wat je doet. En jouw leven in te richten op een manier die fijn voor jóu is. Je bent niet voor niets ondernemer geworden, toch ;)?

Coaching voor werknemers

Zou je eigenlijk het liefste nog doorgaan? Volhouden tegen beter weten in? Omdat die collega het óók zo druk heeft? Je eigenlijk onmisbaar bent? Ofwel: ben je  aan het doorgaan terwijl je eigenlijk wel voelt dat het zo niet verder kan? En ben je er klaar voor om te gaan luisteren. Te luisteren naar waar je het diepste naar verlangt? Naar de dromen te kijken die je in de koelkast gezet hebt? En ben je bereid ook de ongemakkelijke gevoelens die hierbij horen onder ogen te komen?


Dan is het NU de tijd om in actie te komen. De regie te nemen en jezelf uit deze situatie te begeleiden. Zelf maar niet alleen; op naar een leven op jouw voorwaarden. Naar een leven waar je, wanneer je later op je sterfbed ligt, dankbaar op terug kan kijken. 

Voel jij dat je hier klaar voor bent? 

Lichaamsgerichte aanpak

Wij mensen zijn ook onderdeel van het dierenrijk. Ook al is onze omgeving pijlsnel ontwikkeld en hebben we meer hersenenkwabben dan de meeste dieren, ons overlevingsinstinct is dierlijk. Als we stress ervaren, doet dit ontzettend veel met je lichaam. Fysiek én emotioneel. Als je er niets mee doet, gaat dit vastzitten in jouw lichaam en krijg je later last van. Dingen als eens 'een knoop in je maag', 'een brok in je keel' of letterlijk pijn in je hart, zijn vast herkenbaar voor je. 


Als je stress hebt geeft je lichaam signalen af die belangrijke informatie bevatten. In de coaching gaan we aan de slag met deze signalen en onderzoeken we wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Hierbij staat het contact tussen hoofd en lichaam centraal. Door te oefenen en te ervaren ga je signalen en situaties herkennen zodat je de mogelijkheid krijgt een andere keuze te maken. Een keuze die jou als persoon helpt te bereiken wat jij in jouw leven wilt. De sessies zijn dus op maat en sluiten helemaal aan bij waar jij op dit moment staat.

Individuele coaching op locatie door heel Nederland

In verschillende steden zijn er coaches die via mijn methode een traject met jou aangaan. Op dit moment heb ik hele goede en gecertificeerde coaches in (regio): Amsterdam, Arnhem, Assen, Culemborg, Delft, Den Haag, Goes, Goes, Hilversum, Moordrecht, Rotterdam, Utrecht, Zutphen en Zwolle

Mijn eigen praktijk bevindt zich in Amsterdam aan de Baarsjesweg 224. Je kunt er makkelijk parkeren en ook met het OV is deze plek goed bereikbaar. 

Mocht je ergens anders wonen of niet de energie hebben om  te reizen? Dan kunnen we ook een online traject aangaan. Dit is via video en mijn ervaring is dat de sessies even krachtig en impact vol zijn als de live sessies. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. 

Trainingen voor bedrijven

Speciaal voor bedrijven heb ik een stress awareness training ontwikkeld. In 3 uurtjes gaan we in op de basics en gaan we aan de slag met een aantal praktische tools. Op hoofdlijnen ziet de training er als volgt uit:

- Wat is stress & hoe werkt het in je lijf?

- Hoe kan je stress herkennen: bij jezelf en bij de ander?

- Wat zijn de oorzaken van stress?

- Stresspreventie in de praktijk: praktische tools & tips

- Gelukkig werken: vanuit talent en kracht

Miranda

HR director

mEER DAN WAARD

“Kirsten heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. De handvatten die zij mij heeft gegeven maken dat ik nu weer op zelfstandige voet verder kan gaan. Mijn burn-out ligt achter mij en ik heb de tools om het nooit meer zover te laten komen. Met vertrouwen pak ik mijn reis verder op, ik kan het weer alleen dankzij de hulp die ik heb ervaren van Kirsten.”

Kom je er niet uit?

Twijfel jij welk programma het best bij jou past? Neem gerust contact met mij op,  dan kijk ik met je mee welke vorm het beste aansluit bij jouw en jouw situatie. 
Mijn werkdagen zijn veranderd van stressvol naar stressbestendig
Door de sessies met Kirsten zijn mijn werkdagen veranderd van stressvol naar stressbestendig en soms al stressvrij. Kirsten heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en aangevoeld waar ik behoefte aan had. Tijdens de sessies heb ik Kirsten ervaren als een gedreven, kundige en empathische coach die mensen direct doorziet. Hierdoor kon ik snel en gericht tot inzichten komen, die mij uiteindelijk verder hebben geholpen en erg zijn bijgebleven. Ik zou iedereen die (te) veel stress ervaart dan ook een aantal sessies met Kirsten gunnen, zodat je uiteindelijk weer een heel stuk lichter de deur uitloopt!
Karlijn Volgers - Ondernemer
Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren
Kirsten heeft tijdens onze masterclass over 'de Supermens' aan de Erasmus Universiteit een bijdrage geleverd als ervaringsdeskundige en burn-out coach. Ik heb onze samenwerking als zeer prettig ervaren, omdat Kirsten zelf goed weet wat ze kan en wilt. Daarmee heeft zij ons ook geholpen met hoe we onze masterclass het beste konden inrichten. Dat vond ik erg fijn. Inhoudelijk vertelde ze heel duidelijk en op een rustige, maar enthousiaste en begrijpelijke manier haar verhaal. Ik kan Kirsten zeker aanbevelen als spreker!Carlijn Rauwhorst - Erasmus R'dam
Kirsten heb ik ervaren als een zeer fijn, liefdevol en geïnteresseerd persoon
Ik heb 5 sessies "omgaan met stress" bij Kirsten gevolgd. Dit waren 1 op 1 sessies, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Ze had een goede voorbereiding maar als ze merkte dat ik ergens anders meer behoefte aan had dan liet ze alles los en ging daar dieper op in. Dat kan niet als je een sessie doet met meerdere mensen. Kirsten, heb ik ervaren als een zeer fijn, liefdevol en geïnteresseerd persoon. Bij wie ik me gelijk om mijn gemak voelde. Ik hoop dat ze nog vele trainingen aan mensen zal geven.Yolanda Mossel - HR consultant
Als directeur/eigenaar ben je gewend altijd maar door te gaan, tijd voor jezelf, je geest en lichaam onderhouden schiet er vaak bij in. Bij mij was dat zeker het geval en na een aantal jaar bracht dit me in een diep zwart gat waar ik alleen niet meer wist uit te komen. Na diverse psychologen, medicijnen en maar hele kleine verbeteringen heb ik uiteindelijk de stap genomen om bij Kirsten Nelis het traject te gaan volgen om deze burn out te bestrijden. Heb nu alleen maar spijt dat ik het niet veel eerder heb gedaan. 


Kirsten heeft me met haar adviezen, gesprekken maar ook als mens heel goed en fijn geholpen om te leren prioriteiten stellen, hoe met situaties om te gaan en hoe mezelf te behoeden voor mijn valkuilen. Ik zie weer toekomst, ik ben het werken weer aan het opbouwen en zie de lol van mijn werk weer in.Dankzij Kirsten ben ik weer op de goede weg, herken ik de foute afslagen en heb een doel waar ik met plezier naar toeleef.
Ellen
Zeer integer, empathisch en deskundig persoon
Vanuit haar rol als trainer/coach heb ik Kirsten leren kennen als een zeer integer, empathisch en deskundig persoon. Ze weet de juiste snaar te raken en zorgt ervoor dat je als persoon groeit en nog meer in je eigen kracht komt te staan. Dat doet ze met praktische tools en veel humor. Ik ben dankbaar dat ik haar heb mogen leren kennen. Een absolute aanrader!
Jochem Klijn
Compassie, licht, blijheid, energie en luisteren zonder oordelen
Even een paar steekwoorden via de mail :compassie, licht, blijheid, energie en luisteren zonder oordelen…Je hebt me geleerd om weer uit mijn hoofd in mijn hart te kijken, wat gebeurt er? waarom doe ik zoals ik doe. Hier ben ik heel dankbaar voor. "Keep up the Good Work”


Angela

Zelf maar niet alleen: wij helpen je graag