Hoe overwin je een burn-out?

Hoe ik mijn burn-out overwon

"Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je jezelf kunt zijn"

Haal het beste uit een burn-out

Uiteindelijk was mijn burn-out een groot cadeau

Eind 2010 had ik een burn-out, uiteindelijk een groot cadeau. Nu doe ik wat ik écht leuk vind en op een manier die gezond voor mij is. En dit gun ik jou ook!


Dit is echter niet over één nacht ijs gegaan. Mijn herstel is met pieken en dalen verlopen en ik ben in elke valkuil gestapt die er maar te verzinnen is. Heel veel ervaring dus ;) 
Burn-out symptomen

Hard werken naar Hart-werken

Doen wat daadwerkelijk bij jou past, waar je van binnen blij van wordt én op jouw voorwaarden, dát is de manier om uit een burn-out te komen en te blijven!

Eind 2010 kreeg ik een burn-out. Nu zet ik mijn ervaring professioneel in: van uitgebluste werknemer naar vlammende ondernemer, dat is mijn verhaal in een notendop.

Mijn proces, ervaring en het beste uit de afgelopen 10 jaar aan relevante opleidingen, workshops, coaching en trainingen (en ik heb ongeveer alles uitgeprobeerd ;)) gevat in één methode. Mijn methode besteedt aandacht aan hoofd, hart en lichaam, biedt concrete handvatten en is direct toepasbaar in jouw leven. 

Wat anderen ervaren hebben

Inspirerend, vernieuwend, warm en zeer persoonlijk, dat is Kirsten Nelis. Ik heb in het een aantal zeer inspirerende personal coaching sessies met Kirsten doorlopen. Kirsten besteed aandacht aan technieken om tot de kern van jezelf te komen, stelt goede en diepgaande vragen, maakt je bewust van je keuzes en patronen, zet aan tot denken en reflectie en daagt uit om te dromen.


Als Ivo 1.0 ben ik begonnen en als Ivo 3.0 kwam ik na de coaching sessies van Kirsten tevoorschijn !
Ervaringen over Kirsten Nelis
Ivo Hogewoning - KLM
Met behulp van coaching door Kirsten heb ik in de afgelopen maanden flinke stappen gezet. Kirsten heeft mij in laten zien dat ik meer kan dan ik denk, het helemaal niet erg (zelfs fijn) is om af en toe hulp te vragen en het geen probleem (juist heel goed) om nee te zeggen. Ze is een fijne persoonlijkheid die de vinger op de zere plek weet te leggen en de onderliggende problemen boven water kan krijgen.

Ik zie de toekomst weer positief tegemoet, ben weer zelfverzekerder geworden en heb weer plezier in mijn werk. Dit is mede door Kirsten tot stand gekomen, en ik kan het iedereen aanraden om deze stap te zetten.
Review Kirsten Nelis
Lizy 
In mijn zoektocht naar een coach zocht ik naar een praktisch persoon, iemand waarmee ik een klik had en die mij in mijn burn-out kon begeleiden. Kirsten heeft mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt. Als ervaringsdeskundige weet zij precies door welk proces je gaat. Kirsten is in deze periode mijn spiegel en mijn sparringpartner geweest en heeft mij op een prettige manier meer over mezelf geleerd. De handvatten die zij mij heeft gegeven maken dat ik nu weer op zelfstandige voet verder kan gaan. Mijn burn-out ligt achter mij en ik heb de tools om het nooit meer zover te laten komen. Met vertrouwen pak ik mijn reis verder op, ik kan het weer alleen dankzij de hulp die ik heb ervaren van Kirsten.
Hoe is Kirsten Nelis?
Miranda

Innerlijk leiderschap nemen

Ik ben ervan overtuigd dat mijn burn-out voorkomen had kunnen worden en zo ook de burn-out van vele anderen. Mijn missie is om het hartswerken het nieuwe normaal te laten zijn. Bewust werken vanuit talent en kracht hét recept tegen burn-out. Kortom: wél de inzichten en levenslessen, niet die eindeloze burn-out. 
Het begin van een burn-out

Hoe mijn burn-out begon...

Het is de zomer van 2010. Tijdens mijn werk heb ik last van hoofdpijn. Een drukkend gevoel op mijn voorhoofd. ‘Ik heb nooit hoofdpijn’, dacht ik nog. Ik merk dat ik geen zin heb in mijn werk maar ga toch tot laat door. Ik neem een paracetamol om het vol te kunnen houden, om vervolgens op vrijdagavond kapot in bed liggen.

Als ik terugkijk, had ik in die periode ook diverse andere klachten: pijn in mijn onderrug, snel geïrriteerd, grote vermoeidheid of juist niet kunnen slapen.

Er waren een paar mensen in mijn omgeving die tegen mij zeiden: ‘doe je het wel rustig aan?’ of ‘kijk je uit?’. Mijn verweer was steevast: ‘nog een paar weken dan heb ik het rustiger’ of ‘dan en dan ga ik op vakantie’. Hoe goed mijn vrienden het ook bedoelden, het kwam niet echt binnen.

Stress tijdens werken

Continu maar door blijven gaan

Ik had het gevoel dat ik geen keuze had, geen andere optie dan door te gaan. Dit heeft geresulteerd dat ik op het punt kwam dat alles teveel geworden was. Ik had geen overzicht meer, had geen idee waar ik moest beginnen en had moeite om dingen te onthouden.

Ik heb vrij gekregen en ben een paar weken op vakantie gegaan. Het ging een stuk beter maar toen ik weer op kantoor kwam, was het pas echt mis: het licht ging uit en ik had een burn-out.

Interview

met Patrick Kicken

Eind 2018 werd ik geïnterviewd door oud radio 3FM en Veronica DJ Patrick Kicken.

Een verdiepend gesprek over burn-out, stress, ayahuasca, mijn herstel proces boordevol waardevolle tips en inzichten voor de luisteraar.

Hoe zit ons traject eruit?

Afhankelijk van jouw situatie gaan we aan de slag met een traject van 4, 5 of 6 maanden. 

Voordat we aan de slag gaan, doorlopen we de volgende stappen:

Contact opnemen & kennismaking plannen

Stuur me een berichtje met daarin meer informatie over jouw situatie en dan plannen we zo snel mogelijk een kennismaking in. 

Kijken naar jouw wensen

In een vrijblijvend gesprek van 30 minuten brengen we in kaart waar je staat, wat je nodig hebt en wat ik hierin voor jou als coach kan betekenen. 

Offerte voor jouw werkgever

Op basis van ons gesprek stel ik een offerte op, voor jouw werkgever. Zodra we akkoord hebben plannen we een eerste afspraak in.

Samen van start met ons traject

We beginnen op korte termijn om meteen een goede start te kunnen maken.
Er is op dit moment geen wachtlijst.

Bedrijven die ik verder heb geholpen

Ik heb gewerkt met mensen vanuit verschillende soorten bedrijven en instellingen. Veelal mensen op MT niveau of ondernemers met personeel. Mensen die impact maken met het werk en de functie die zij hebben. Veelal zijn zij hoogsensitief en/of hoogbegaafd. Wanneer zij zichzelf beter leerde kennen en hun unieke kwaliteiten optimaal gingen inzetten, dan veranderde de omgeving met hen mee.

Voor werknemers & ondernemers

Burn out voor werkgevers

Ik ben in dienst bij een werkgever

Een passende oplossing voor jou als werknemer. 

burn out coach voor ondernemers

Ik ben ondernemer of zzp'er

Begeleiding op maat voor jou als ondernemer.