Dikke vette off-day

Wat is jouw oplossing voor een off-day, een wijntje?

Gisteren had ik een enorme off-day. Was nergens tevreden over, vond dat ik van alles moest doen en kon niet genieten van een rustige dag. Ik legde mezelf een enorme druk op en je snapt het al, het werd er alleen maar erger op.

Waar ik er vroeger zeker weten overeen gegaan was, heb ik er gisteren voor kunnen kiezen het anders aan de pakken. Maar hoe dan Niet meteen natuurlijk maar wel toen ik het kon zien omdat ik er ‘genoeg last’ van had. Pas toen ik aan mezelf toegegeven had dat ik me even shit voelde, kon ik kiezen voor iets anders.

Voor die tijd waren al mijn neigingen natuurlijk al de revue gepasseerd. Misschien herken je er een (paar;))

Met stip op 1 staat negeren van mijn gevoel en gewoon doorgaan met de orde van de dag. Dit is overigens een van de meest effectieve manieren om in een burn-out terecht te komen..

Op 2 staat mijzelf forceren iets te doen aan de dingen die me niet zinnen. Ik kan je vertellen dat in de staat waar ik me bevond dat het rotgevoel alleen maar groter maakte.

Op 3 de aandacht van anderen te zoeken, mijn verhaal te doen bij de ander, zodat er even meegeleefd zou worden, zonder er daadwerkelijk zelf iets mee te doen. Heel eerlijk, in deze situatie heb je alleen maar verliezers..

Tenslotte op 4 staat het opzoeken van gezelligheid, vaker mét dan zonder een wijntje!

Ik ben er uiteindelijk ‘uit’ gekomen door ‘erin’ te gaan. Door eerst maar eens toe te geven aan mijzelf dat ik me zo voelde. En het gevoel bewust op te zoeken en toe te laten in plaats van het te negeren. Dit is een van de grootste lessen die ik in de afgelopen jaren geleerd heb. En tegelijk ook een van de meest lastige dingen. 100% eerlijk zijn

Wat zijn jouw neigingen als het even tegenzit? 1, 2, 3, 4 en/of iets anders? Wil jij weer de keuze krijgen? Neem dan contact op met mij voor de mogelijkheden.

Over de schrijver
Reactie plaatsen