Wat zegt kritiek van anderen over jou?
01 september 2021 

Wat zegt kritiek van anderen over jou?

Ik hoor mensen weleens zeggen dat je kritiek niet persoonlijk moet nemen. Maar als je het mij vraagt dan is het wel. Het gaat over jou en jij als mens voelt je aangevallen door die kritiek. Het triggert iets in jou en dat maakt het zo lastig om ermee om te gaan.

Omdat je je aangevallen voelt, reageer je vanuit die (oude) emotie en is de kans graag dat je je jezelf gaat verdedigen. Je wil de ander duidelijk maken dat de kritiek onterecht is. Maar door er vol in te gaan bereik je vaak het tegenovergestelde.

Herkenbaar?

Hoe vervelend kritiek ook kan zijn, misschien heeft die ander wel een punt. Kritiek is niet alleen maar negatief. Als je eerlijk naar jezelf durft te kijken, dan kun je er iets van leren. Uiteindelijk gaat het niet om degene die de kritiek geeft, maar om jou! 

Merk jij dat je nog veel te leren hebt als het gaat om kritiek? Dan is de Masterclass 'Omgaan met perfectionisme'  voor jou! Daarin gaan coach Marly en ik in op wat perfectionisme is, waarom mensen perfectionistisch zijn en hoe je dit patroon doorbreekt. We geven je concrete tools en handvatten, zodat jij meer zelfvertrouwen krijgt en weer leiderschap neemt over jouw leven. Voor maar €37 krijg je twee topcoaches die je ruim een uur begeleiden.

Na inschrijving ontvang je direct de opname in jouw mailbox.

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-perfectionisme

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen