Alles zit al in jou

Jij bent de oplossing 

Elke verandering begint bij een verandering in jezelf. Zonder inzicht en zelfontwikkeling blijven uitdagingen terugkomen. Ga maar na, hoe vaak heb jij al in dezelfde situatie gezeten? Dat is niet zonder reden. 

Vaak kijken we om ons heen en vragen we onszelf af hoe we iets kunnen veranderen. Hoe krijgen we wat we willen of hoe los ik een probleem of situatie op? 

Om iets op te lossen of te veranderen is het slimmer om eerst in jouzelf te kijken. Daar ligt namelijk de echte oplossing voor jouw probleem. Jij bent de bron van elke uitdaging in jouw leven en dus ben jij ook de oplossing. 

Als je je bijvoorbeeld steeds aan dezelfde steen stoot, dan is dat geen toeval meer. Met ervaring en inzicht zie je die steen voortaan aankomen en kun je hem ontwijken. 

Met meer zelfinzicht begrijp je ook waarom je steeds bij diezelfde steen uitkomt. 

De oplossing ligt dus niet in het veranderen van de steen. De oplossing ligt in jou. Want alleen jij kunt beslissen overheen te stappen. Omdat jij bepaalt is het zo belangrijk dat jij de verantwoordelijkheid neemt voor je leven. Dat jij de regie weer in handen neemt. Zolang je zelf niet de verantwoordelijkheid neemt voor een probleem, neem je namelijk ook geen verantwoordelijkheid voor de oplossing. 

Wil jij de regie van je leven (weer) in eigen hand nemen? Het liefste samen met een coach én ervaringsdeskundige, die begrijpt waar je staat en hoe je je voelt? Stuur me dan een berichtje via de link hieronder. 

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen