Als je je gedachten niet uit kunt zetten
26 november 2021 

Als je je gedachten niet uit kunt zetten

Meer voelen, en dan... ? 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je meer wil voelen in je leven. Een paar voorbeelden: 

  • Ik zit teveel in mijn hoofd en het lukt me niet goed om te ontspannen 
  • Ik wil meer op mijn intuïtie vertrouwen 
  • Ik wil in verbinding staan met anderen 
  • Ik kan mijn emoties moeilijk uiten 
  • Ik ben rationeel sterk, maar schiet soms door
  • Ik heb spirituele kwaliteiten en wil me hierin verdiepen 

Je wilt meer voelen. En dan...? 

Gevoel gaat over je lichaam. Over dat wat je lichamelijk waarneemt. Jouw gedachten ontnemen je vaak de kans om te voelen. Jouw verstand probeert altijd het nu te ontkennen en er aan te ontsnappen. Het leeft namelijk in het verleden of in de toekomst. 

Door even niets te doen en in stilte te zijn, geef je jouw gevoelens de kans om zich te laten voelen. Ze krijgen dan de ruimte en worden niet beïnvloed door een gedachte, oordeel of een overtuiging. Door je te focussen op je lichaam, door je lijf te observeren is er een kans om uit je gedachten te stappen. Jouw gevoel is er dan in zijn puurheid en geeft weer wie je bent. 

Je kunt niet zomaar je gedachten op stil zetten. Dit vraagt om heel wat oefening en misschien nog wel meer geduld. Wil je hiermee aan de slag? Stuur me een berichtje via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen