De signalen van stress, zie jij ze?
06 juli 2022 

De signalen van stress, zie jij ze?

Als je stress ervaart dan geeft jouw lichaam signalen af. Duurt dit te lang dan zegt het op een bepaald moment: "Zoek het maar uit!" 

Maar wat zijn de signalen? En hoe weet je of je te laat bent en echt in die burn-out zit? De kans is groot dat jouw emoties veranderen; je wordt eerder emotioneel of boos. Of je emoties vlakken af. Niks raakt je meer. Wat ook vaak voorkomt is verandering in gedrag. Je gaat bijvoorbeeld nog harder werken of meer (en vaker ongezond) eten en drinken. 

Jouw lichaam is slim en waarschuwt je keer op keer als je (te) veel stress ervaart. Om niet in een burn-out terecht te komen zegt het je dat je jouw gedrag en/of omgeving moet veranderen om gezond te blijven. 

Twijfel je of je teveel stress hebt of misschien wel een burn-out? Doe dan de test op www.burnout-test.nl. Een handige manier om te ontdekken hoe het met je gaat en of je eventuele signalen oppikt. 

Weet je al dat je overspannen bent of in een burn-out zit en wil je hulp en begeleiding bij stress of burn-out? Mijn team van coaches staat door heel Nederland voor je klaar. Samen kijken we waar je precies staat, waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om verder te kunnen. 

Stuur me een berichtje via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen