De situatie accepteren zoals deze is

Jezelf leren accepteren

Denk jij al jarenlang dat je niet goed genoeg bent? Vind je jezelf niet leuk en doe je je daarom anders voor dan je bent? Of denk je dat je altijd maar sterk moet zijn en verberg je daarom je onzekerheden voor anderen? 

Je bent met jezelf in conflict. Je wilt graag perfect zijn, maar weet ergens ook wel dat niet kan en dat dat ook niet hoeft.

Hoe het ook zij. Ik wil je vertellen dat ik je zie! Dat ik begrijp hoe je je voelt. En laat me je vertellen dat dit niet nodig is. Je bent namelijk wel goed genoeg. Je bent wel leuk en je hoeft jouw onzekerheid helemaal niet te verbergen. 

Waar het om draait is zelfacceptatie. Dat zoveel mensen hier zo’n moeite mee hebben, heeft te maken met dat we graag door anderen geaccepteerd willen worden. 

Ik zou zeggen, draai het eens om: Accepteer jij jouw partner niet omdat hij soms wel heel druk is? Of vind je jouw goede vriendin een minder goede vriendin omdat ze neurotische trekjes heeft? En die fijne collega is toch niet minder fijn omdat ze een scheve neus heeft?

Als je leert om zachter te zijn voor jezelf en met een minder strenge blik naar zichzelf kijkt, dan zie je dat niemand perfect is. En wie zichzelf (met al zijn eigenaardigheden) kan accepteren, kan zichzelf makkelijker aan anderen laten zien zoals hij is.

Wil jij dat ook? Stuur me dan een bericht via de link hieronder. Ik - of een van mijn coaches - helpen je hier graag bij! 

Fijne dag ✨

https://kirstennelis.nl/over-kirsten-nelis-burn-out-coach/

Over de schrijver
Reactie plaatsen