Een burn-out alleen door hard werken?
30 juli 2021 

Een burn-out alleen door hard werken?

Veel mensen denken dat je alleen een burn-out kunt krijgen door (te) hard en (te) veel werken. Mis! Er zijn veel meer factoren die een rol kunnen spelen: van je karakter en je normen & waarden tot privéomstandigheden en je directe omgeving. Zelfs je genen kunnen invloed hebben.

Een burn-out ontstaat doordat je lange tijd reserves aanspreekt. Dat op zich is niet erg. Maar dat wordt het wel wanneer je vergeet om die reserves weer aan te vullen. In feite belast je jouw lichaam te lang en te zwaar en bouw je te weinig op. Dat overbelasten kan op verschillende vlakken:

🔸 Fysiek: door te vaak en te heftig te sporten

🔸 Mentaal: door een te drukke baan waar je continu moet nadenken

🔸 Psychisch: door veel stress van de vele deadlines of te hoge doelstellingen. Maar ook door relatieproblemen met een dierbare

🔸 Lichamelijk: door een ziekte die veel van je lichaam vraagt.

Het verminderen van stress in je leven en herstellen van een burn-out is niet makkelijk. Allesbehalve! En het helpt ook niet als je dingen blijft doen, zoals je ze altijd hebt gedaan. Ik kan het weten!

Zit jij in een burn-out (of ertegenaan) en heb je ondersteuning nodig? Dan kan je op onze hulp rekenen. Ik en mijn coaches zijn stuk voor stuk gespecialiseerd in deze problematiek en werken - dankzij jarenlange ervaring - samen met jou aan je herstel! 

Wil jij dat ook? Stuur me dan vandaag nog een bericht via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/over-kirsten-nelis-burn-out-coach/

Over de schrijver
Reactie plaatsen