Eenzaamheid en burn-out

Liefde voor echte connecties

Laatst mailde Chantal, een van mijn lieve volgers op Instagram, mij dat haar 96-jarige buurvrouw tegen haar zei dat ze in de eeuw dat ze op deze aardbol rondloopt nog nooit zoveel mensen met mentale problemen had gezien als nu. En dat ze dat vreemd vindt, omdat we materialistisch en economisch gezien alles hebben wat ons hartje begeert.

Ik houd ervan om dit soort mails te krijgen. Niet om de inhoud, want die is natuurlijk helemaal niet zo leuk, maar wel om het gesprek dat we over dit soort onderwerpen kunnen hebben.

Ik mailde terug dat ik het ook zie. Niet voor niets ben ik burn-out coach geworden!

Ik zie het zo: Onze maatschappij is steeds individualistischer geworden. Het woordje ‘wij’ is een lastige geworden lijkt het. We missen de vitamine C, de C van connectie. Échte connectie. Aanraking en verbinding die er alleen kan zijn als je live samen met iemand bent.

Wat kunnen we eraan doen? Het een gespreksonderwerp maken. Heb het er eens met mensen over en wees nieuwsgierig naar hoe zij dit zien. Door bewustwording kunnen we de liefde voor echte connecties als een olievlek verspreiden. Voor jong en voor oud.

Let’s do this together! Zet een ❤ in de comments om ieder die zich eenzaam voelt, liefde te geven. En als jij je eenzaam voelt, dan zijn deze hartjes voor jou.

Over de schrijver
Reactie plaatsen