Eerst jij, dan de ander

De wereld kan best even wachten.

Eerst goed voor jezelf zorgen betekent in mijn ogen dat je steeds beter wordt in het vinden van een balans in ieder moment. Want door goed voor jezelf te zorgen wordt het leven een stuk leuker. Jij wordt een leuker mens omdat je blij bent met wat je doet en daardoor ook fijner voor anderen om bij te zijn. 

Er zijn mensen die zeggen dat eerst voor jezelf zorgen een vorm van egoïsme is. Als je alleen nog maar met jezelf bezig bent, is dat het misschien ook wel. Maar gewoon goed voor jezelf zorgen is het minst egoïstische wat je kunt doen. Om de simpele reden dat je meer kunt betekenen voor een ander als jij lekker in je vel zit. 

En hoe meer jij kunt doen en betekenen voor jouw omgeving, hoe meer voldoening je ervaart in je leven. Hoe je goed voor jezelf zorgt? Een paar tips. 

Ontwerp een effectieve ochtendroutine: ga mediteren, doe aan yoga of plan je dag, zodat je stap voor stap richting je dromen werkt. Koester je belangrijkste relaties: investeer in de mensen die het meest voor je betekenen Breng je aandacht vaker naar het hier en nu: vind kleine momenten op de dag om in het moment te komen. Verbind je met je ademhaling en ontspan je schouders. Het enige wat je doet op zo'n moment is waarnemen. 

Om stress, spanning of erger - een burn-out - te voorkomen is het noodzakelijk om voor jezelf te zorgen. Iets waar een coach je goed bij kan helpen. Wil jij hiermee aan de slag? Ik sta met een team van coaches door heel Nederland voor je klaar; we helpen je graag! 

Stuur me een berichtje via de link hieronder.  Dan kijken we samen welke coach er het beste bij jou past!

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/  

Over de schrijver
Reactie plaatsen