Emoties en grenzen

Omgaan met emoties, hoe doe je dat?

Dat vond ik voor mijn burn-out nogal een ding kan je vertellen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik kan intussen goed uiten hoe ik me voel. Of dat nou vrolijk en enthousiast is of boos en verdrietig. Dat was voor mijn burn-out wel anders. Ik hield mijn mond en wat de beste in het onderdrukken van emoties. En dat is natuurlijk geen verwerken.

Emoties komen extra hard naar boven op een moment dat je over je grenzen heen gaat. Het is een manier van jouw lichaam om aan te geven dat je te ver gaat. Het zegt in feite “Tot hier en niet verder”. Of eigenlijk zegt het dat je al te ver bent gegaan.

Kun jij luisteren naar dat gevoel? Er ruimte en gehoor aan geven? Dan ben je al halverwege als het gaat over omgaan met je emoties.

Maar wanneer je dit gevoel negeert en wegstopt gaat het mis. Want verwerk je het niet, dan komt het de keer daarna harder naar buiten.
Net zo vaak totdat het zo erg misgaat dat je er wel mee aan de slag moet! Geloof me, ik kan het weten.

Ik weet dat je makkelijk over je grenzen heen gaat als je ze niet kent. Als je niet weet waar je grenzen liggen, kun je ze ook niet beschermen.

Merk jij dat je hier ook last van hebt en wil je ermee aan de slag? Meld je dan aan voor mijn Masterclass Grenzen Aangeven. Hierin leer je enorm veel over grenzen. Van waar mag je grenzen gaan stellen, tot wanneer ga jij (of een ander) over je grens heen? En natuurlijk leer je hoe je jezelf en je grenzen bewaakt.

Wacht niet langer en meld je aan via de link hieronder!  Deze Masterclass kan je heel erg helpen. Echt! Dus mis het niet.

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-grenzen

Over de schrijver
Reactie plaatsen