Er is geen goed of slecht, het denken maakt het ervan

Er is geen goed of slecht, het denken maakt het ervan

Er is geen goed of slecht

Is het je weleens opgevallen dat in moeilijke situaties mensen er vaak clichés in gooien?

Ik doe dit zelf ook vaak. Omdat het niet voor niets clichés zijn. Het is wijsheid, ingebed in de maatschappij. Soms (ok, vaak) is het in het moment niet leuk om te horen, maar dit is juíst omdat het zo waar is.

Daarom wil ik vandaag een uitspraak van Shakespeare met je wil delen: “Er is geen goed of slecht, het denken maakt het ervan”.

Dat ik hem met je deel heeft te maken met het feit dat er heel erg veel is geschreven over voor gezondheid en voor jezelf zorgen. Of je nou op een goede of mindere fijne plek in je leven bent.

Zelf heb ik ook geworsteld met voor mezelf zorgen. En in veel gevallen vertelde mijn hoofd me dan wel even of iets goed of slecht was.

Maar er is dus helemaal geen goed of slecht. Het gaat erom dat je kijkt naar wat voor jou werkt. Waarom het voor jou werkt en daar dan voor gaan. Het gaat erom dat je van jezelf houdt en voor jezelf zorgt.

Om nog even terug te komen op de clichés: Zelfliefde does the trick! In welke situatie je ook zit. Wat er ook op je pad komt en welke keuze je ook maakt.

Daarom wens ik vandaag dat je meer van jezelf gaat houden en beter voor jezelf gaat zorgen, zodat je niet meer van een ander nodig hebt wat je uit jezelf kunt halen. Zodat je de volgende keer dat iemand er een cliché in gooit, je erom kunt lachen of ervan leert.

Over de schrijver
Reactie plaatsen