Focussen op het goede

In je leven gaat er eigenlijk altijd wel iets mis. Maar er gaat ook altijd iets goed. Best vreemd dat we meer bezig zijn met wat er fout gaat dan de dingen die goed gaan...

Richt jij je aandacht vooral op wat er misgaat in jouw leven? Dan is de kans groot dat je je gespannen voelt en gestrest bent. Jezelf goed voelen als je je steeds op iets negatiefs focust is bijna onmogelijk. Focus je daarom eens wat vaker op wat je wél hebt, in plaats bezig te zijn met wat je niet hebt of wat je mist.

Regelmatig hoor ik cliënten een waslijst opnoemen van dingen die mis zijn gegaan of die ze liever anders hadden gezien. Zoals die ene opmerking van een vriendin, een deuk in de auto en onenigheid met een collega of geliefde. Maar dit soort dingen overkomen ons allemaal wel eens.

Je kunt twee dingen doen: erop focussen en je er slecht door voelen of het accepteren en loslaten. Ik zou voor die tweede optie kiezen. Zo houd je meer energie over om je te focussen op alle goede en leuke dingen in je leven. Want geloof me; die zijn er echt!

Wil jij leren hoe je negatieve dingen loslaat en meer bezig zijn met het positieve in je leven? Ik sta met een team van coaches door heel Nederland voor je klaar. En we denken heel graag met je mee! Je vindt ze allemaal via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen