Ga jij het aan met jezelf?

 

Ga jij het aan met jezelf?

Ik wil het graag hebben over jou. Wie ben jij op dit moment als persoon? Ben je er blij mee hoe je jezelf manifesteert? Ben je happy met wat je doet? Met de mensen om je heen? Met jouw energie? Met hoe je met dingen omgaat op dit moment? Laat je je meevoeren in de waan van de dag of kies je bewust voor elke stap die je zet?

Verantwoordelijkheid nemen

Iedereen is anders en gaat anders met situaties om. Dat is helemaal perfect en goed maar de ham-vraag daarbij is: neem jij verantwoordelijkheid voor jouw situatie? Échte verantwoordelijkheid?

Soms is het namelijk heel fijn om je kop in het zand te steken. Te denken dat alles vanzelf wel weer goed komt. Maar in de meeste gevallen moet je er zélf iets voor doen, wil het ‘goed komen’.

Een paar voorbeelden:

De Duiker

De duiker is degene die liever naar de ander wijst en duikt voor zijn of haar eigen verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is. Het is de schuld van het bedrijf, de manager, ouders, partner, de maatschappij en noem maar op. Het is ieders schuld behalve van de persoon zelf. Ook wel de slachtofferpositie genoemd.

Het nemen van verantwoordelijkheid is stap 1 in het herstel proces. Want als je verantwoordelijkheid neemt, leiderschap neemt, betekent het dus ook dat je er zélf iets aan kunt doen. En dat is goed nieuws!

De Opgever

Dit is de persoon die wel ziet dat hij of zij zelf (een deel van) de verantwoordelijkheid draagt, maar daardoor zakt de moed ook meteen in de schoenen. O jeeeeeee, hoe moet ik dit in godsnaam aanpakken. Dit is zo groot, dat deze persoon bevriest en vervolgens niet in actie komt.

De kunst is om een andere bril op te zetten!

Welke bril draag jij?

De bril waardoor je kijkt, maakt dat je juist de mogelijkheden of juiste de beren op de weg ziet. Either way het wordt in mijn optiek een self-fulfulling prophecy.

Denk maar eens aan dat je besloten had om iets te kopen en vervolgens dat item overal maar dan ook overal ziet opduiken. Je hebt de bril opgezet van dit item, et voilà!

Mindset is everything

De mindset van bijvoorbeeld ‘O jee, ik kan dit helemaal niet’, maakt dat je sneller opgeeft, letterlijk de oplossing niet zien als deze voor je neus staan. Etc etc.

De mindset van bijvoorbeeld ‘ik vind precies de juiste hulp in mijn herstel’, maakt dat je de kansen en mogelijkheden ziet. Dat je gefocust bent om dit te vinden.

Kan je het letterlijk het verschil voelen in je lichaam? Hoe voelt het als je het eerste (beperkende) perspectief aanneemt? En hoe voelt het als je het (open) perspectief aanneemt?

Waar kies jij voor?

Terug naar jou. Waar kies je voor? Voor werk perspectief? Voor verantwoordelijkheid of slachtofferschap? En als je het antwoord voor jezelf helder hebt, welke stap ga je vervolgens zetten?

Wil jij jouw batterij definitief opladen?

Meld je aan voor het 60 dagen online programma van Recharge Your Battery. Pak nu jouw kans om echt je verantwoordelijkheid te nemen voor jouw herstel. Lees hier alles over het Recharge your Battery programma

Of schrijf je direct in!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen