Geef jij je emoties de ruimte?

Geef jij je emoties de ruimte? Zo test je het.

In Nederland denken we vaak ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ of ‘kom op, even doorbijten’. Je zou kunnen zeggen dat we getraind worden onze emoties niet of vooral niet te veel te voelen. Het zorgt ervoor dat we kunnen doorgaan als het nodig is en dat we niet ten onder gaan aan pijn of verdriet.

Maar soms is het wel belangrijk om je emoties de ruimte te geven. Als je ze opkropt kan er namelijk stress ontstaan die op den duur leidt tot een burn-out. Laat jij je emoties er zijn? Je test het door deze vragen te beantwoorden:

– Mag ik boos, verdrietig, blij of teleurgesteld zijn van mezelf?

– Vind ik het mooi of stom van mezelf als ik merk dat ik emotioneel wordt?

– Durf ik mijn emoties te uiten waar anderen bij zijn of slik ik ze in?

Ik ben benieuwd waar je op uitkomt. Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen