Gelukkig zijn in een relatie

Gelukkig zijn

Zo’n 23 eeuwen schreef Aristoteles over de kern van geluk. Volgens de Griekse filosoof was (en is) geluk HET doel van ieder levend mens. Hij geloofde dat iedereen op zoek moet naar zijn of haar geluk. Of in ieder geval op zoek naar een manier om geluk te bereiken. Uiteraard ieder op zijn eigen tempo en via een eigen pad.

Dat geldt ook – of misschien wel juist – voor wanneer je in een relatie zit. Want alleen door goed voor jezelf te zorgen, en de best mogelijk versie van jezelf te zijn, kun je gelukkig zijn in je relatie.

Vaak komen we pas op latere leeftijd erachter waar we echt gelukkig van worden. Ik haal weer even Aristoteles erbij. Zijn belangrijkste les is – naar mijn idee – dat geluk haalbaar is
voor vrijwel iedereen.

Wat iemand ervan kan weerhouden? Het besluit om gelukkig te worden!

Is dat alles hoor ik je denken? Ja, eigenlijk wel. Geluk is namelijk geen staat van zijn. Het is een activiteit: je moet het doen.

Klinkt logisch als je het zo stelt, maar hoe?

Dat is eigenlijk vrij simpel. Kies bewust voor geluk. Iedere dag weer, tijdens elke activiteit en elke ontmoeting met je partner. Net zolang tot het een gewoonte is!

Over de schrijver
Reactie plaatsen