Gelukkig zijn met jezelf

Gelukkig zijn zonder partner

Voor veel mensen is een fijne relatie hebben het ideaal. Op single zijn rust nog altijd een soort taboe. Want waarom ben je nog alleen als je zo leuk bent

Ondanks dat we tegenwoordig spreken van happy single, gaan we ervan uit dat iedereen - als die keuze er is - kiest voor een relatie. Want hoe kun je gelukkig zijn zonder partner, is dat eigenlijk niet een beetje zielig?

Die gedachte is begrijpelijk. Mensen zijn sociale dieren en willen graag gezelschap. Toch is er een groot verschil in tussen alleen zijn en eenzaam zijn. Want hoe meer je van jezelf houdt, hoe makkelijker het is om jezelf goed te voelen. Als je blij bent met wie je bent, is alleen zijn geen issue.

Maar als je niet van jezelf houdt, vind je die liefde ook niet bij een ander.

Jouw zelfliefde en zelfvertrouwen kun je niet laten afhangen van anderen. Wat je in jezelf mist, kun je niet bij een ander halen. We noemen het niet voor niets ZELFliefde en ZELFvertrouwen!

Je moet het jezelf vinden en uit jezelf halen. Uit hoe jij bent en de dingen die jij doet. Pas wanneer je daar blij mee bent en gelukkig van wordt, is een partner en het hebben van een relatie een fijne aanvulling.

De belangrijkste relatie is die met jezelf. Wanneer deze goed zit, dan komt de rest ook goed!

Is jouw relatie met jezelf niet zo goed als je zou willen? Wil je daarover in gesprek met een coach? Stuur me dan een bericht via de link hieronder.  Ik sta met een heel team van coaches voor je klaar om je te helpen!

Liefs, Kirsten ✨


kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen