Gevoel als resultaat van gedachten
25 november 2021 

Gevoel als resultaat van gedachten

Gedachten en overtuigingen zijn jouw idee van de waarheid. De kans is groot dat je er wel duizenden hebt: Van “hummus is gezond" tot "nieuwe dingen zijn (te) spannend" en van "sporten is vervelend tot "ik ben niet leuk.” 

Een overtuiging of een gedachte is een mening die jij als waarheid ziet. Omdat je deze ziet als waarheid, bepalen ze praktisch alles in jouw leven. Zoals hoe je jezelf en anderen ziet, hoe je omgaat met verandering en hoe je je voelt. Jouw overtuiging en gedachten bepalen jouw innerlijke rust en hebben invloed op je persoonlijkheid. Want wie je denkt dat je bent, is het resultaat van je overtuigingen. Niet van de realiteit. 

Overtuigingen worden vaak een self-fulfilling prophecy. Je krijgt wat je denkt dat je hoort te krijgen. En wat je denkt te krijgen wordt weer bepaald door jouw overtuigingen. 

Als jij iets zou willen veranderen in je leven, kijk dan eens naar jouw overtuigingen en je gedachten. De kans is groot dat daar de oorzaak ligt. Maar de kans is net zo groot dat je daar ook een oplossing vindt. 

Jouw werkelijkheid vormt zich namelijk naar je overtuigingen en je gedachten. Niet andersom. Iets willen veranderen met dezelfde overtuiging, gaat je daarom niet lukken. 

Elke dag iets leren is kennis. Maar elke dag iets loslaten, is wijsheid. Wil je graag aan de slag met jouw overtuigingen?

Stuur me dan eens een berichtje via de link hieronder. Dan kijken we samen waar je staat en waar je naartoe zou willen!

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen