Goed genoeg is het nieuwe perfect
02 september 2021 

Goed genoeg is het nieuwe perfect

Bij bewijsdrang ben je continu op zoek naar erkenning. Jezelf bewijzen is op zich positief. Het zorgt ervoor dat je het beste uit jezelf haalt en dat je blijft groeien. Maar het heeft ook een keerzijde. Als je bijvoorbeeld vindt dat je het nooit goed doet of dat jij nooit genoeg bent. Ervaar jij dit regelmatig? 

Stel jezelf dan eens deze vragen: 

🔸 Voor wie doe ik het allemaal? 

🔸 Wanneer is het genoeg? 

🔸 Wat hoop ik te krijgen of bereiken? 

Misschien moet je eens beginnen met kijken naar jezelf en accepteren wie je bent. Vergeet verwachtingen van anderen. Dat is hun verantwoordelijkheid, niet de jouwe. Als ik had gedaan wat anderen vonden dat ik moest doen, dan had ik een baan gehad die ik niet leuk vond, zat ik in een relatie waar ik niet gelukkig van zou worden en had ik een leven waar ik geen energie van zou krijgen. 

Realiseer je dat je hier bent om te voldoen aan jouw verwachtingen. Het is jouw leven! 

Over verwachtingen gesproken: wat verwacht je eigenlijk van jezelf? Dat je maximaal moet presteren? Dat je moet voldoen aan een ideaalbeeld (wat niet bestaat)? Vergeet dat. Ga zien dat je bent zoals je bent, en dat dat prima is. Je wordt nooit perfect en hoeft dat - gelukkig - ook niet te zijn! 

Wil jij ook zo (over jezelf) leren denken? Meld je dan aan voor de Masterclass 'Omgaan met perfectionisme'. Coach Marly en ik laten zien hoe je patronen doorbreekt en reiken tools aan zodat je met jouw perfectionisme om leert gaan. De kosten zijn 37 euro, aanmelden kan via de link hieronder. Na inschrijving ontvang je direct de opname in jouw mailbox. 

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-perfectionisme

Over de schrijver
Reactie plaatsen