Hardlopen is slecht voor je

Sporten vind ik heerlijk. Het helpt mij rust in mijn hoofd te krijgen en te houden, maar ook voor mijn lijf zelf vind ik het belangrijk. Nu ik de 37 toch echt gepasseerd ben wil ik graag in vorm blijven en ik merk dat lekker bewegen daarbij helpt.

Alleen…als je overspannen bent of een burnout hebt dan kunnen duursporten je juist verder over de rand helpen. Hardlopen is dan gewoon slecht voor je. Je lijft heeft alle energie nodig om te herstellen.

Gun je lijf dat herstel.

Het is fijn om een alternatief te hebben. Ik vond wandelen, yoga en tennis fijn. Welk energie heb jij gevonden?

Over de schrijver
Bram Speelman
Door

Bram Speelman

op 07 Jul 2020

Welke energie heb jij gevonden? Tijdens mijn burn-out heb ik mee gedaan aan een 6 weken crossfit challenge. Wie bedenkt het hé? Maar het heeft me wel enorm geholpen om minder in mijn hoofd te zitten en meer in mijn lijf. Gek genoeg helpen de sportieve uitdagingen mij te ontspannen. Tegenwoordig draag ik een sporthorloge tijdens het hardlopen, wielrennen en crossfitten. Dit werkt super motiverend. Iedere week probeer ik het aantal stappen, meters, calorieën te verbeteren van de week ervoor. Ik kan me ook voorstellen dan een sporthorloge niet voor iedereen is. Voor sommige mensen is het teveel gepiep en teveel informatie.

Reactie plaatsen