Herfst en loslaten

Wat mag jij loslaten?

De herfst is een periode dat mensen meer naar binnen gaan. Een periode waarin ze meer tijd met zichzelf zijn. Een periode van reflectie.

Dat geldt ook voor mij. Want ook al vind ik de herfst een prachtig seizoen, met die mooie oranje-gele bladen aan de bomen. De prachtige zon die lager aan de hemel staat en door de steeds kaler wordende bomen schijnt.

De herfst is voor mij nog meer een periode van zelfreflectie dan alle anderen merk ik. Na flink wat maanden veel buiten te zijn geweest, trek ik letterlijk en figuurlijk naar binnen. Binnenshuis. Maar ook binnen in mezelf. Ik probeer nog meer te voelen hoe het met me gaat. Hoe ik me voel bij de dingen die ik doe. Ik probeer te voelen wat ik los mag gaan laten. Te voelen wie er misschien niet meer bij me past in mijn leven.

Denk niet dat ik dit in een dag doe en er daarna meteen klaar mee ben.

Integendeel.

Ik ben er (op de achtergrond steeds) mee bezig. De herfst en naar binnen gaan is voor mij de start van dit proces. En daar ben ik heel erg dankbaar voor. Want hoe moeilijk zelfreflectie of loslaten ook kan zijn, het is soms echt heel hard nodig.

Denk jij wel eens na over wie of wat je mag loslaten?

Over de schrijver
Reactie plaatsen