Ik geloof in mij

Geloof jij dat je zult slagen voor je examen? Dat je de juiste vaardigheden hebt voor jouw droombaan? Dat je jouw stress de baas bent? Of heb je maar weinig vertrouwen in jezelf? 

Op veel punten in je leven is het belangrijk om je in jezelf te geloven. Ik heb het niet over arrogantie, maar over een gezonde dosis zelfvertrouwen die jou helpt te bereiken wat je graag wilt! Sommige mensen hebben weinig vertrouwen in zichzelf en dat kan veel stress veroorzaken. 

Is dat bij jou het geval? Vraag jezelf dan eens af: Waarom vind je het moeilijk om in jezelf te geloven? Ben je iemand die het moeilijk vindt om knopen door te hakken? Of twijfel je aan je eigen kunnen? 

Een teken van burn-out is dat je de neiging hebt om niet in jezelf te geloven en jezelf negatief te beoordelen. Je gelooft niet dat je voldoende presteert en het moet eigenlijk altijd meer, waardoor je je grenzen overschrijdt. Het resultaat is dat je slechter presteert. Het is een selffulfilling prophecy: je gelooft niet in jezelf en dus presteer je minder. 

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan stress veroorzaken omdat je bang bent niet goed genoeg te zijn. Maar voor wie ben jij niet goed genoeg? Hoe realistischer jouw verwachtingen, hoe meer zelfvertrouwen! Probeer het maar eens, ik geloof in jou! 

Zit jij overspannen thuis of in een burn-out en heb je vragen over jouw rechten & plichten? Mis de Masterclass 'Rechten en plichten bij burn-out' van arbeidsrecht advocaat Martyn Top en mij dan niet. We scheppen duidelijkheid in de wir-war van regels en beantwoorden al je vragen! Wil je hierbij zijn? Meld je gauw aan via de link hieronder. Je ontvangt de opname direct per mail. 

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-arbeidsrecht-burnout/

Over de schrijver
Reactie plaatsen