In jezelf rust gunnen zit jouw kracht
14 oktober 2021 

In jezelf rust gunnen zit jouw kracht

Wat ik vaak hoor van mensen met een burn-out is dat ze een schuldgevoel ervaren. Door jarenlang de lat belachelijk hoog te leggen en alles te doen voor iedereen, voelden ze zich gewaardeerd door de omgeving. Maar als je in een burn-out zit dan lukt dat niet meer. 

Een burn-out wordt nog weleens gezien als een teken van zwakte. De wens om dingen toch te blijven doen, ondanks de alarmbellen dat dingen niet meer lukken, blijkt groter dan willen luisteren naar je lichaam. Je wil bijvoorbeeld niet de kantjes eraf lopen en succesvol zijn op je werk. En je wil ook goed blijven zorgen voor je partner, kinderen en je ouders. 

Doordat je altijd maar bezig bent voor anderen, doe je niet wat iemand met (beginnende) burn-out klachten zou moeten doen: rust nemen en herstellen. 

Je neemt geen rust omdat je dan een schuldgevoel ervaart. Maar is het wel een gevoel? Of is het een gedachte? Een dieper liggende overtuiging. 

Om een burn-out te voorkomen is het noodzakelijk om eerlijk en open jouw overtuigingen in kaart te brengen. Iets waar een coach je goed mee kan helpen. Wil jij hiermee aan de slag? Ik sta met een team van coaches door heel Nederland voor je klaar! Stuur me een berichtje via de link hieronder.  Dan kijken we samen wie er het beste bij jou past! 

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen