Follow your inner leader, leader!
06 november 2015 

Follow your inner leader, leader!

Blog volg je hart

Innerlijk leiderschap

Afgelopen dinsdag werd ik zo tegen de ochtend wakker. Nog half soezend en wetend dat ik er nog niet uit hoefde. Genietend van ‘even niets’ gebeurde er ook iets anders. Er ontstonden woorden in mijn hoofd, de woorden werden zinnen en de zinnen alinea’s.  Er ontsprong een heldere boodschap vanuit een plek die ik niet goed weet te duiden, het was er ineens. Alsof er een paar puzzelstukjes in elkaar vielen. Pas toen ik écht wakker werd heb ik het opgeschreven. Gedeeld met mijzelf. En nu deel ik het met jou:

Je hart volgen

Stress ervaren of burn-out zijn is niet een van de leukste dingen om mee te maken. En dat is nog een understatement. Als jij zelf in die situatie zit, heb je waarschijnlijk een aantal fysieke klachten en je voelt je niet top. Tot zover het ‘niet leuke’ gedeelte. Je krijgt namelijk signalen dat je de dingen anders wilt. Een schreeuw van je hart. En fantastisch dat je dit signaal nu hoort! Of in ieder geval bereid ben om te luisteren naar wat het te vertellen heeft.

Bewustwording

Het gaat over bewustwording, je ogen openen voor wat jij daadwerkelijk wilt. Dit kan betekenen dat er een grote verandering aangebracht moet worden maar dit is niet perse nodig. Bewustwording gaat over lef. Het lef hebben jezelf in de spiegel aan te kijken en te blijven kijken. Als je dit doet zul je steeds meer gaan zien. Details die je niet eerder gezien hebt. Waar het één kleur leek, blijken er nu ook nuances te zijn.

“Een kado aan jezelf om NU je hart te gaan volgen”

innerlijk leiderschap, een kado aan jezelf om je hart te volgen

Help! En nu dan?

Gelukkig hoef je nog niet te weten hoe, wat, waar en waarom. Stapje voor stapje ontdek je jezelf! Het erkennen van de situatie waar je inzit is de eerste en meest belangrijke stap! Vanaf dit punt ga je kijken, kijken naar jezelf en luisteren. Dan komen jouw antwoorden vanzelf. Op dat moment ben je leiderschap aan het nemen. Leiderschap over jouw leven. En zoals een van mijn eigen coaches altijd zegt: Bewuste ontwikkeling en leiderschap nemen is voor moedige mensen!

Nu beginnen

Je kunt nu al beginnen, dat is het mooie eraan. En het kost niet eens veel tijd of moeite. Neem elke dag een moment voor jezelf, een aantal minuten stil zijn, “Swimming in silence”, en luister! Ik hoor graag van je hoe dat voor je was!

Over de schrijver
Reactie plaatsen