Intelligentie verwarren met intuïtie
30 september 2021 

Intelligentie verwarren met intuïtie

Intelligentie wordt nog weleens verward met intuïtie. Weet jij wat het verschil is tussen jouw gevoel, emotie, intuïtie en instinct? Veel mensen denken te voelen, maar voel je dan ook echt? 

Het meeste gevoel komt vanuit het verstand en noemen we emotie. Maar intuïtie en instinct komen niet uit je verstand. Lastig hé? Lees even mee, het verschil is erg belangrijk! 

Jouw gevoel gebruik je voor allerlei situaties, zoals wanneer je je niet goed voelt bij iets of iemand. Je gevoel is niet alleen een gevoel, het komt van je verstand en noemen we emotie. Zo'n emotie overkomt je niet en ontstaat vrijwel altijd door een overtuiging. En die bepaalt dus je emotie. Niet de situatie, maar jouw idee over die is waar het om gaat. 

Je intuïtie wordt ook wel je onderbuikgevoel of zesde zintuig genoemd. Het is een gevoel dat je niet kunt verklaren. Je lichaam en bewustzijn pikken signalen op uit de energie om je heen. 

Jouw instinct is een reflex en wat je lichaam automatisch (en onbewust) doet. Je hebt er niet echt controle over. Zowel emoties als intuïtie kunnen je helpen bij het maken van een keuze. Maar het is daarnaast ook belangrijk om je naar je lichaam te luisteren. 

Zowel emoties als intuïtie voel je in je lichaam. Voel je ergens spanning of voel het ontspannen? Kun jij niet goed bij dat gevoel? Dan kan bewuster ademhalen je daarbij helpen. Ervaren ademcoach Heleen Hulscher en ik geven de Masterclass 'Adem jezelf uit je burn-out'. Tijdens deze interactieve masterclass van 75 minuten duiken we in de wereld van ademhalen. Ook krijg je tools, tips en handvatten mee, zodat je zelf verder kunt. 

Wil jij hier ook bij zijn? Meld je aan via de link hieronder. Je krijgt de opname direct in je mail.

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-ademen

Over de schrijver
Reactie plaatsen