Je grenzen leren kennen

Jezelf tegenkomen; wat betekent dat voor jou? 

Voor mij betekent dat over mijn grenzen heen gaan. De eerste keer dat ik mezelf tegen kwam had ik nog geen idee dat ik grenzen had (laat staan dat ik ze kon overschrijden). Ik voelde me moe, lusteloos en had lichamelijke klachten. Ik had nul verbinding met mijn lijf. De reden? Ik leefde met mijn hoofd, omdat ik dacht dat ik daarmee alles kon oplossen. 

Uiteindelijk gaf datzelfde lijf de grens aan en kwam ik thuis te zitten met een burn-out. De koek was letterlijk op. 

Misschien herken je er iets in van jezelf? Want ook al is iedereens verhaal anders, er zijn ook veel overeenkomsten. Eén ding is voor iedereen gelijk: elke crisis vraagt namelijk om verandering. Om aandacht voor dat deel van jou waar je steeds voor wegloopt. En misschien ook wel om een andere kijk op je leven. 

Alles wat er gebeurt in jouw leven wil namelijk gezien en gevoeld worden. Dat noemen we verwerken. En grappig genoeg zit daar niet voor niets het woord “werken” in. Verwerk je iets niet, dan “bewaart” jouw systeem dat voor een later moment. En dan krijg je het dus dubbel zo hard terug. 

Gelukkig is elke crisis ook een kans. Een kans om dingen anders te gaan doen. Wil je jouw crisis aanpakken en kun je daar begeleiding bij gebruiken? Stuur me dan een berichtje. Dat kan via de link hieronder.

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen