Je passie volgen

Wil jij graag dat de wereld om je heen verandert? Of wil je dat iemand anders verandert? Denk aan wat Gandhi ooit mooi zei: ‘Wees de verandering die je in de wereld wil zien’ en neem zelf het heft in handen om die verandering in gang te zetten. 

Wat ik daarmee wil zeggen is dat het zinloos is om de buitenwereld of een ander te willen veranderen. Net zoals dat het ook tijdverspilling is - en dan heb ik het nog niet eens over de frustraties die het meebrengt - om te wachten tot een verandering plaatsvindt. Door zelf dingen anders te doen, merk je al gauw dat dingen veranderen. Anderen gaan anders op je reageren, waardoor ze op een bepaalde manier mee veranderen. Wil je bijvoorbeeld dat jouw partner of je baas op een zachtere manier en met meer respect met jou omgaat? Dan is het belangrijk dat je naar jezelf kijkt naar hoe jij met jezelf omgaat. 

Als jij jezelf niet vertrouwt dan handel je automatisch en onbewust vanuit wantrouwen. Misschien denk je dat dat niet zo is, maar op een onbewust niveau gaat zich dat uiten. Je hoort het in de klank of trilling in je stem, je ziet het in je lichaamshouding, in de woorden die je kiest en de manier waarop je beweegt. En een ander pikt dat op. In feite is het gedrag van anderen een geschenk. Het wil namelijk zeggen dat de macht tot verandering in je eigen handen ligt. Wanneer je dit gaat zien, merk je dat je dingen anders gaat doen. En als jij dingen anders gaat doen, doet een ander dat ook. Hierdoor groeien je zelfacceptatie en zelfvertrouwen waardoor je de touwtjes weer in eigen handen kunt nemen. 

Is dit herkenbaar en willen jullie hiermee aan de slag op de werkvloer? Alleen heb je geen idee wat te doen of waar te beginnen? Stuur me een berichtje via de de link hieronder. Met een team van coaches staan we door het hele land voor je klaar, en we denken we graag met je mee! 

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen