jouw ziel als kompas

Geen beter kompas dan jouw eigen ziel

 Ik weet het moment dat ik voor het eerst een cappuccino met havermelk dronk nog heel erg goed. Het was bij een klein koffietentje in Amsterdam waar ik regelmatig koffie haalde. Van koemelk stapte ik eerst over na naar sojamelk. Op een dag werd me gevraagd of ik niet eens havermelk wilde proberen. "Ja hoor, dat wilde ik wel."

Sindsdien heb ik nooit meer anders gedronken. Ik vond het namelijk een stuk lekkerder, maar dat was niet de enige reden. Aan het einde van mijn detox in Thailand in 2012 kreeg ik een massage. Die man zei me dat ik eigenlijk vegetarisch moest gaan eten. 

Plantaardig eten is beter voor je lichaam en het zou de plak aan de binnenkant mijn darmen verminderen. Ik moest die boodschap laten bezinken, want er is geen beter kompas dan dat van jezelf om te volgen. 

Mijn nieuwsgierigheid was gewerkt en ik wilde het graag proberen. Al na een paar weken at ik nog maar 1x in de week vlees. En steeds zette ik weer een kleine stap. Want bij iedere stap voelde ik me beter. Door te stoppen met het eten van vlees had ik bijvoorbeeld minder last van after dinner dips. En het overstappen van sojamelk en daarna op havermelk zorgde voor nog meer energie. Heerlijk vind ik het!

Het is niet dat ik je per se wil overhalen om helemaal vegetarisch of vegan te gaan leven. Ik wil je wel aanmoedigen om te luisteren naar wat je lichaam je vertelt. Merk jij wat goed voor je is en doe jij waar je je goed bij voelt? Het draagt bij aan minder stress en meer geluk in je leven. Geloof me, ik kan het weten!

Eet jij weleens vegetarisch of vegan? Ik ben erg benieuwd namelijk!

Over de schrijver
Reactie plaatsen