Ken jij de boodschap van jouw onrust?
30 augustus 2017 

Ken jij de boodschap van jouw onrust?

Ken jij de boodschap van jouw onrust?

In mijn vorige blog schreef ik dat we zo ontzettend gewend zijn om ‘aan’ te staan. Dat we in beweging blijven en dingen blijven doen. Dat we bijna niet meer gewend zijn om niets te doen. Ons te vervelen en ‘doelloos’ stil te zitten. Als we letterlijk niets doen en stil zitten, ontstaat er vaak onrust. Heel paradoxaal eigenlijk, dat wanneer we letterlijk stil zijn, onze onrust juist omhoog komt. Alsof we normaliter geen tijd en aandacht aan onze onrust besteden. Dat deze zo snel mogelijk opgelost moet worden als ‘iets slechts’. Dit maakt dat we snel weer in beweging komen zodra de onrust zich aandient. Zo is de cirkel weer rond.

Lukt het jou om stil te zijn?

Betrek dit eens op jezelf? Ben jij je bewust van jouw onrust? Wanneer dient de onrust zich aan? Hoe lang kan je bijvoorbeeld stilzitten voordat er onrust is? Hoe lang duurt het voordat je niet meer ‘lekker’ rustig zit? Dat jouw mind zich ermee gaan bemoeien. Zeggen dat je XYZ moet doen en je hier vervolgens aan toegeeft? Of dat je de verleiding in actie te komen weet te weerstaan, maar dat je gedachten heel ergens anders zijn dan bij jezelf?

Wegduwen van wie je werkelijk bent

Velen van ons hebben geleerd om effectief onze gevoelens weg te duwen. Alles wat oncomfortabel voelt, uit te weg te gaan. En de fysieke signalen die ons lichaam geeft te negeren. Want wat is de boodschap eigenlijk van de onrust? Het is er niets voor niets!

Uiteindelijk is het de combinatie van negeren en doorgaan wat maakt dat we over onze grenzen gaan. Elke keer als je niet bewust bent van jouw signalen of deze gewoonweg negeert, trek je je batterij een stukje verder leeg.

Je gaat voorbij aan wie jij daadwerkelijk bent: wat er goed voor jouw is en wat jij daadwerkelijk wilt. Dat klinkt misschien zwaar maar als je eerlijk bent dan moet je me waarschijnlijk gelijk geven. Als je voor jezelf al die momenten bij elkaar optelt dat je niet luisterde naar jezelf, dat je je gevoelens niet serieus nam en deze wegduwde, dan ráák je jezelf ook uiteindelijk kwijt.

Leer luisteren naar wat jij écht wilt

Hoe zou het zijn dat de informatie die de (bijvoorbeeld) onrust tot je beschikking komt? Dat je het leert interpreteren en actie hierop onderneemt? Dat je in het moment weet welke actie je wilt nemen en daar opvolging aan geeft.

Dat je de dingen doet die gezond voor jou zijn en die bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan een betere energie en meer (werk)geluk. Beslissingen die voorkomen dat je, hoe subtiel ook, over jouw grenzen gaat. Dat je wéét wanneer je moet stoppen.

Hier ga ik je mee helpen in mijn nieuwste programma so let’s make a move!

We like to Move it, Move it

Ben je bereid om in beweging te komen voor wat er goed is voor jou? Voor wat er klopt voor jou? De innerlijke shift te maken en daarna ook de uiterlijke stappen te zetten die hierbij horen? Te gaan staan voor wat jij wilt?

Ik ga jou helpen om deze informatie uit jezelf te halen. Elk moment weer.

Ben jij bereid hiertoe de confrontatie met jezelf aan te gaan? Stil te worden, alles te ontvangen wat er ook naar boven komt en daadwerkelijk te luisteren? Ook al is het soms oncomfortabel?

Wil jij ook de informatie van de signalen van jouw lichaam te leren kennen en dit inzetten voor wat jij daadwerkelijk wilt? Wil je je hoofd en lichaam weer connecten? Te leren communiceren met jezelf. Echt te leren luisteren naar jezelf en letterlijk in beweging te komen om te krijgen wat jij wilt?  

Geef dan nu het commitment aan jezelf om deze stap te zetten.

Make a Move – 7 weken online programma

Ben je bereid de uitdaging aan te gaan en hier de rest van je leven profijt van te hebben? Schrijf je dan in voor mijn 7-weekse online programma Make a Move.

7 weken lang gaan we samen aan de slag om jouw hoofd, hart en lichaam weer te connecten. De signalen van jouw lichaam helemaal te leren kennen en interpreteren. En, dit is het mooiste, in te zetten voor wat jij daadwerkelijk wilt.

Er zit namelijk zoveel informatie verborgen in jouw lichaam, stel je eens voor dat je al deze informatie tot je beschikking hebt. Hoeveel makkelijker het dan bijvoorbeeld is om keuzes te maken. Om de dingen te gaan doen die daadwerkelijk bij jou passen. En alles op zo’n manier aan te pakken dat je er blij van wordt in plaats van erop leegloopt.

Make a Move – praktische informatie

We starten gezamenlijk op 20 september as. Elke week krijg je een nieuwe uitgebreide module met lichaamsoefeningen, reflectie oefeningen, meditaties, visualisaties en alles wat je nog meer nodig hebt. In de besloten Facebook groep zal ik regelmatig Q&A trainingen geven waarin je al jouw vragen kunt stellen. Tenslotte blijft alle content beschikbaar, ook na afloop van het programma. Dit alles in jouw persoonlijke online leeromgeving.

Ik zie je heel graag in het programma om samen blijvende veranderingen aan te brengen waar je echt happy van wordt!

Over de schrijver
Reactie plaatsen