Wat ik leerde van mijn radio interview bij BNR nieuwsradio

Wat ik leerde van mijn radio interview bij BNR nieuwsradio

 

Wat ik leerde van mijn interview bij BNR nieuwsradio

De afgelopen periode was ik regelmatig in de media. Ik heb meegewerkt aan een onderzoek van Zilverenkruis over wat werkgevers en werknemers leren van een burn-out. Het doel van dit onderzoek kan ik zeker onderschrijven: het onderwerp burn-out hoger op de agenda van bedrijven zetten. Uit dit onderzoek blijkt dat werkgevers niet goed voorbereid zijn op werknemers die na hun burnout terugkeren op de werkvloer. Naar aanleiding van het interview wat ik aan Zilverenkruis gegeven heb, kreeg ik een uitnodiging van BNR nieuwsradio om mee te praten en mijn opinie te geven over dit onderzoek.

Stress voor het interview met BNR 😉

Ik moet eerlijk bekennen dat ik super zenuwachtig was. BNR nieuwsradio is een ‘goede naam’ en in mijn hoofd hing er ontzettend veel vanaf. Gelukkig weet ik hoe ik weer relaxed kan worden en hoe om te gaan met deze (gezonde) zenuwen.

Ik zat om 6.30 ’s morgens klaar. Nog even een korte meditatie sessie, de belangrijkste dingen die ik wil zeggen op een rijtje en vervolgens gewoon maar zien wat er gebeurt. Vertrouwen op de kennis en ervaring die ik in mij heb.

Stoppen met denken

Hoe goed een voorbereiding ook is, in het moment weet je nooit hoe het loopt. In de periode van mijn burn-out, had ik een geheugen van een goudvis. Er kon letterlijk niets nieuws bij. In deze periode heb ik leren stoppen met denken en leren vertrouwen dat het antwoord komt als het nodig is. Eigenlijk dat alle kennis en wijsheid in mij (en in jou) zit en dat ik daar toegang toe heb. Elke dag ervaar ik dit en dit is zo’n bevrijding.

De radio interviews

Ondanks de zenuwen ging het interview goed en werd ik steeds relaxter. En ook de andere radio optredens die ik in de week erna had, gingen mij steeds makkelijker af. Het ‘groot en belangrijk maken’ in mijn hoofd wat ik eerst deed, heb ik los kunnen laten. En het is zelfs zo dat hoe minder er vanaf hangt in mijn hoofd, hoe beter de interviews gingen 😉

Luister hier mijn radio interview met BNR en Radio 5 terug

De relaxte jij

Wil jij ook het denken loslaten, leren te vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid en de kennis die er in je zit. Dit zónder er je best voor te hoeven doen? Weer tot rust te kunnen komen na een lange periode van stress of burn-out? De stress los te laten in plaats van erdoor overgenomen te worden?

Vanuit de relaxte modus beslissingen te maken? Vanuit kracht in plaats van vanuit moeten? Leiderschap nemen over jouw (werkende) leven? Want dit ís mogelijk, hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt als je (net) overspannen of burn-out bent.

Recharge your Battery 2.0 – vier maanden coachingprogramma

Na drie super succesvolle rondes van recharge your battery, heb ik het programma in een nieuw jasje gegoten. Een vier maanden coachingsprogramma waarbij we nog meer de diepte in gaan. De transformaties in het 21 dagen programma zijn zo ontzettend mooi en daar ben ik dankbaar voor, en in dit programma gaan we nóg dieper.

Op maandag 19 juni as start mijn geheel vernieuwde coachingsprogramma Recharge your Battery. In 4 maanden naar blijvende veranderingen en ben je weer degene waar jij trots op kan zijn. Ontspannen, vol energie, vol wijsheid en op koers om de dingen te doen die daadwerkelijk bij jou passen. Van hard werken naar Hartswerken.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen