Lessen van de natuur

De natuur helpt jou om jezelf te begrijpen

Denk jij ook steeds vaker aan dat je iets wilt bijdragen aan de wereld, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Deze gedachte speelde ook lange tijd door mijn hoofd. De term 'duurzaam' zag ik steeds vaker voorbij komen. Maar wat houdt het dan precies in? Ik heb het eens gegoogeld en dit vond ik op Wikipedia: "Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens (people), milieu (planet) en economie (profit) met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten."

De aarde niet uitputten. Lief voor haar zijn en goed voor haar zorgen. Dat wilde ik. Dus ging ik kleine stappen zetten naar een duurzamer leven. Ik moest dingen anders gaan doen en vond dat soms best lastig. Wat me daarbij heeft geholpen is een tof initiatief van een vriend van mij waar ik graag even aandacht aan geef:  @52wekenduurzaam. Ze nodigen je uit om een jaar lang stap voor stap je leven duurzamer te maken. 52 weken lang krijg je wekelijks een uitdaging in een ander thema zoals voeding, energie, circulair, groen, mobiliteit of leefstijl. Echt super tof!

Ik vind duurzaamheid en de natuur steeds belangrijker. Door duurzaam te leven draag ik bij aan de natuur. En dat vind ik heel belangrijk. Want wanneer ik in de natuur ben kom ik zoveel meer tot rust. De natuur zorgt ervoor dat jij jezelf zoveel beter begrijpt. Je voelt zoveel beter wat er in je lijf zit en gebeurt. Ik kan het je van harte aanraden om vaker de natuur in te gaan en om daar tot rust te komen. 

Wat doe jij om beter voor de aarde te zorgen? Het mag klein of groot zijn. Maar laten we elkaar vooral inspireren!

De meeste van de coaches waarmee ik samenwerk, coachen in de natuur. Wil je erachter komen wat we voor jou kunnen betekenen en of er een coach bij jou in de buurt zit? Klik hier: kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland/

Over de schrijver
Reactie plaatsen