Mag je op vakantie met een burn-out?
22 juli 2021 

Mag je op vakantie met een burn-out?

Het is volop zomer en veel mensen hebben vakantie. De kans is groot dat je op vakantie wilt - of gaat. Regelmatig krijg ik de vraag of op vakantie gaan met een burn-out wel verstandig is?

Een vakantie kan zeker bijdragen aan jouw herstel. Even weg van de dagelijkse sleur, lekker naar het strand en je eigenlijk alleen maar druk maken wat je wil eten die dag. De kans is groot dat vakantie echt voor ontspanning zorgt. Maar soms kan een vakantie ook voor nog meer stress zorgen. Als je nog steeds voelt dat je van alles moet. Dat gevoel van moeten neem je namelijk mee op vakantie. 

Wil je met een burn-out op vakantie? Ga dan eerst bij jezelf na of je in staat bent om je gevoel van 'van alles te moeten' los te laten!

Daarnaast hangt het ook af van het soort vakantie dat je voor ogen hebt. Een paar weken op een avontuurlijke reis of op yoga-retraite? 

Wil je op vakantie? Overleg dan eerst met je werkgever en de bedrijfsarts. Zij kunnen goed beoordelen of op vakantie gaan goed is voor je herstel. Je hebt nl wel akkoord nodig van jouw werkgever. 

Wil je liever eens met een coach praten hierover? Weet dan dat ik met van team van coaches door heel Nederland voor je klaarsta! Stuur me een bericht via de link hieronder, dan kijken we samen waar we aan kunnen werken en welke coach daar het beste bij past.

https://kirstennelis.nl/contact-burnout-coach/

Over de schrijver
Reactie plaatsen