Mediteren om uit je burn-out te komen

Zelf ben ik een groot fan van meditatie

Het liefst mediteer ik iedere dag. Het zorgt ervoor dat ik bij mijn gevoelens en emoties kom. Ik voel waar mijn lijf behoefte aan heeft. Hierdoor ben ik beter in staat om datgene te doen wat goed voor me is.

Weten wat goed voor je is, is zo makkelijk nog niet.

Voel jij ook weleens dat je ja zegt tegen anderen en dat er binnen in jou meteen een onrustig gevoel ontstaat? Of maak je wel eens een afspraak waar je enorm tegen op ziet? En voel je je dan ineens heel erg moe? Het zijn manieren waarop jouw lijf aangeeft dat wat je niet doet, niet is wat je nodig hebt op dat moment. En dat die afspraak je niet gaat brengen wat je nodig hebt.

Voor mijn burn-out gebeurde mij dit erg vaak. Ik deed dingen waarvan ik eigenlijk meteen al merkte dat het niet goed voor me was. Ik sprak net een keer te vaak met iemand af. Ik werkte net iets te vaak langer door. Ik nam net die paar keer te weinig rust. En zo kan ik nog wel even door gaan.

Maar toen kwam mijn burn-out.

Het was mijn wake-up call. En onder andere daarom ben ik meer gaan mediteren. Zodat ik kan voelen waar ik behoefte aan heb. Wat goed voor me is! En daar ook naar kan handelen.

Mediteer jij eigenlijk wel eens?

Over de schrijver
Reactie plaatsen