Mensen kunnen vergeven is te leren

Een andere blik op de wereld

Mensen kunnen vergeven is te leren. Het gaat iedere keer steeds een beetje makkelijker.

Onlangs besefte ik me dat ik mensen makkelijk vergeef. Als mensen me niet behandelen zoals ik van ze verwacht kan ik de knop om zetten en denken: het is niet persoonlijk bedoeld en het ligt niet aan mij.

Meestal komt het namelijk doordat we in andere levensfases zitten en we elkaar niet goed begrijpen. Dat we op dat moment met een andere blik naar de wereld kijken.

Door te vergeven kan ik mijn relaties beschouwen en op waarde schatten. Besluiten ze naast me neer te leggen en door te gaan, of te beëindigen.

Wat er ook gebeurt, en gelukkig komt het niet zo vaak voor dat ik vriendschappen moet beëindigen, door te vergeven blijf ik niet met een vervelend gevoel rondlopen en houd ik rust en ruimte in mijn hoofd. Het helpt me om vanuit liefde naar anderen te kijken. Ik hoop dat het jou ook lukt. Het maakt het leven zo veel lichter.

Heb je trouwens al een ticket voor het online seminar over arbeidsrecht? Tijdens deze sessie beantwoord een advocaat al je vragen over rechten en plichten bij burn-out en de nieuwe WAB wet. Een ticket heb je voor 47 euro en claim je via deze link.

Over de schrijver
Reactie plaatsen