My happiness is tied to how I feel about myself

My happiness is tied to how I feel about myself

Happinezz terugvinden na een burn-out

Ik ging andere keuzes maken

Laatst kreeg ik van een vriendin het boek van Michelle Obama en las het in één week uit. Ik herkende er zo veel in! Dit is één van mijn favoriete quotes: “My happiness is tied to how I feel about myself.”

Weet je waarom ik deze zo mooi vindt? Omdat het de kern van mijn ontwikkeling laat zien: hoe leuker ik mezelf ging vinden, hoe gelukkiger ik werd. Toen ik inzag dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk, ging ik andere keuzes maken. Ik stopte met de schuld van mijn stress buiten mezelf (en bij mijn werk) te leggen.

Ik zag in dat ik zelf de keuzes maakte die mij stress bezorgden. En ik zag in dat ik ook andere keuzes kon gaan maken. Ik ging focussen op wat voor mij belangrijk is. Ik  startte bijvoorbeeld met mediteren en yoga,
en besloot te gaan voor de vrijheid van het ondernemerschap.

Nu gaat het zelfs zo goed dat ik met succes mijn eigen bedrijf run en daardoor de dingen kan doen waar ik blij van word: mijn dag indelen zoals ik dat wil, met mooi weer werken vanaf het strand, werken met
inspirerende mensen en veel tijd hebben om te sporten. En jou gun ik hetzelfde.

Maar het start bij houden van jezelf. En respect hebben voor jezelf. Pas dan wordt het helder welke keuzes je moet gaan maken. Dus dankjewel Michelle dat je me hieraan hebt herinnerd.

Over de schrijver
Reactie plaatsen