Nieuwe dingen proberen

Nieuwe dingen proberen

Spiritualiteit wordt nog steeds vaak weggezet als zweverig of vaag. Maar als je het mij vraagt, dan is spiritualiteit een deel van het geheel.

Mensen zijn hartstikke gevoelige wezens. Zo voel je het vaak al aan als dingen niet kloppen. Dat kan heel klein zijn zoals dat je bijvoorbeeld twijfelt of je dat ene shirt nou wel of niet mee moet wassen (wat je achteraf dus niet had moeten doen). Maar het zit hem ook in grote dingen. Je voelt het bijvoorbeeld ook als iemand slechte bedoelingen heeft, of dat je die ene klus beter niet aan had kunnen nemen omdat je echt geen tijd meer had.

Vaak ervaar je dat eerste gevoel wel, maar ga je erover heen met je hoofd. Daar zit het probleem. We zijn niet meer gewend om te
luisteren naar ons hart, naar ons lijf. En we laten ons hoofd steeds vaker onze intuïtie overschreeuwen.

Als ik zelf bij mijn gevoel wil komen omdat ik een grote beslissing moet maken. Of wanneer ik twijfel over iets, dan ga ik vaak mediteren.

Mediteren, is dat spiritueel? Geen idee.
Mediteren, is dat iets voor jou? Ook geen idee.

Wat ik wel weet is dat wetenschappelijk is bewezen dat het werkt.
Werkt om je systeem tot rust te brengen.
Werkt om sneller tot gedragsverandering te komen.

Zelf experimenteer ik graag: ik probeer iets nieuws uit en trek op basis van mijn ervaring mijn conclusie of het ook voor mij werkt.

Daarom nodig ik je bij deze uit om de komende tijd meer op je intuïtie te vertrouwen en een paar te keer mediteren. Om te zien of het voor je werkt en wat het je brengt.

Wil je begeleiding bij een volgende stap, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Over de schrijver
Reactie plaatsen