Nog heel even, straks wordt het echt rustiger

Nog heel even, straks wordt het echt rustiger

Vertel jij jezelf ook deze smoes? “Nog heel even, straks wordt het echt rustiger.”

Niet lullen, maar poetsen. Daar zijn wij Nederlanders goed in. We hebben geleerd om door te gaan en vooral niet te zeuren als je even over je grenzen heengaat. En inderdaad, een keer over je grens gaan is niet zo erg. Zeker niet als je het bewust doet. Maar als je keer op keer over je grens gaat is het een ander verhaal. Helaas zie ik dat nog veel te vaak gebeuren.

Al meer dan 250.000 mensen hebben mijn burn-out test gedaan en – hoewel de testresultaten anoniem zijn – kan ik zien dat bijna iedereen met burn-out klachten aangeeft dat ze het gevoel hebben de controle kwijt te zijn. Dat ze niet goed weten hoe ze hun grenzen moeten aangeven.

Ik snap het, want juist ambitieuze mensen worden vaak slachtoffer van een burn-out. Zij zijn het namelijk die al gewend zijn aan een druk leven en die ene klus er ook nog wel even bij kunnen hebben. Dus zeg je vaak tegen jezelf “Nog heel even, straks wordt het echt rustiger”? Weet dan dat je op dit moment te ver gaat en dat er ook tijd moet zijn om te herstellen. Doe je dat niet, dan ontwikkel je langzaamaan een burn-out en geloof me, dat wil je niet.

Wil je weten of je op dit moment te veel stress ervaart en risico loopt op een burn-out? Doe dan hier de gratis burn-out test.


Over de schrijver
Reactie plaatsen