Omarm alles wat gebeurt als een kans om te leren

Omarm alles wat gebeurt als een kans om te leren

Wat zou ik doen als... 

Luisteren naar jouw eigen gevoel en omarmen wat er op je pad komt; hoe doe je dat? Als coach begeleid ik heel wat cliënten die dichter bij hun gevoel willen komen. Cliënten die willen omarmen wat er op hun pad komt, ongeacht of ze blij zijn met wat er is gebeurd of niet. 

Je verstand is een prachtig iets, maar vaak ook een struikelblok. Om te ontdekken wat je echt wilt, gaat jouw verstand je helaas niet helpen. Je gevoel daarentegen des te meer. 

Alleen hoe kom je dichterbij je gevoel? Daarover zeg ik altijd: "Alles wat de moeite waard is, heeft tijd nodig". Dichterbij jouw gevoel komen - zodat je kunt omarmen wat erop je pad komt - is onder andere een kwestie van heel veel oefenen. Zeker als jij iemand bent die jarenlang naar je verstand hebt geluisterd. 

Zoiets verandert niet in drie seconden. Maar met de juiste tools en begeleiding lukt het jou waarschijnlijk sneller dan je denkt! 

Er zijn een paar vragen om te ontdekken hoe jouw gevoel is: 

  • Wat zou ik willen (of doen) als ik wist dat alles hoe dan ook goed zou aflopen? 
  • Wat zou ik doen als ik alles opnieuw zou kunnen kiezen? 
  • Wat zou ik tegen mezelf zeggen over 10 jaar, terugkijkend op de situatie waar ik nu in zit?

Het zijn maar een paar vragen, maar ze helpen je al om dingen in perspectief te zien. Door deze vragen voel je al waar je blij van wordt en wat je zou willen. En, hoe is jouw gevoel bij deze vragen?

Over de schrijver
Reactie plaatsen