Onderdrukken van emoties

Als we burn-outs in de huidige tijdgeest plaatsen, dan is er de laatste eeuwen flink wat veranderd. Het aantal technologische ontwikkelingen is enorm toegenomen en voor de meeste gebruiken we onze geest. 

We brengen steeds meer tijd door achter een scherm waardoor we mentaal zwaarder worden belast dan vroeger. Tijd om prikkels en informatie te ordenen en te verwerken is er niet. En dat komt deels doordat je geest verslaafd is aan prikkels. Een uitdaging met al het online werken, Netflixen en social media. Een nacht slaap is tegenwoordig niet meer voldoende om een dag te verwerken en de kans is groot dat je constant ‘aanstaat’. 

Mijn burn out heeft me geleerd dat je hoofd liever kiest voor actie dan voor rust waardoor de balans tussen lichaam en geest verstoord raakt. Hoe sterker jouw geest, hoe groter de kans dat jij jouw gevoelens en emoties onderdrukt. Je gaat over je grenzen heen omdat je de signalen van je lichaam niet (voldoende ) herkent of niet goed (genoeg) voor jezelf zorgt. Voor jezelf te kiezen kan dan nog weleens lastig zijn. 

Samen met ademcoach Heleen Hulscher heb ik de Masterclass 'Adem jezelf uit je burn out' ontwikkeld. Als jij dit leest, dan is het een perfect moment om voor jezelf te kiezen en jezelf rust te geven. We laten zien hoe ademen jouw leven kan veranderen. Het is een interactieve online workshop van 75 minuten vol praktische tools, tips en handvatten. De investering is 37 euro.

Mis het niet en check de link hieronder. Na aanmelding ontvang je opname direct in je mailbox.

https://checkout.kirstennelis.nl/checkout/masterclass-ademen

Over de schrijver
Reactie plaatsen