Op vakantie met burn-out klachten?

Kan en mag dat?

Het is volop zomer en veel mensen hebben vakantie. Zelf ga ik pas tegen het einde van het jaar op vakantie en geniet ik van de Nederlandse zomer. Vanaf augustus woon ik tijdelijk op een woonboot en dat voelt ook een beetje als vakantie. Tot ik echt wegga heb ik allemaal leuke dingen en ben ik lekker aan het werken. Leuk om te mensen dat bedrijven mij ook weer steeds meer weten voor trainingen. De eerste stress awareness trainingen zijn alweer ingepland. 

Regelmatig krijg ik de vraag of op vakantie gaan met een burn-out wel mag. 

Een vakantie kán bijdragen aan jouw herstel. Je bent weg van je dagelijkse leven, de sleur en hoeft je 'alleen maar' druk te maken over wat je die dag wil doen en gaat eten. 

De kans is groot dat vakantie voor ontspanning zorgt, maar soms zorgt het ook voor nog meer stress . Met name als je iets van een city trip gepland hebt en alle bezienswaardigheden wilt afvinken. Dat zou juist voor meer stress kunnen zorgen en is er van ontspannen weinig sprake. 

Wil je met een burn-out op vakantie? Ga dan eerst na of je in staat bent om je gevoel van moeten los te laten. En kijk daarna naar het type vakantie. Een paar weken rondtrekken is heel wat anders dan op yoga-retraite gaan. 

Daarnaast heel belangrijk: Overleg met je werkgever en bedrijfsarts. Je hebt namelijk akkoord nodig van jouw werkgever. Je wilt achteraf natuurlijk geen gezeur krijgen. 

Tenslotte: herstellen is ook 'hard werken', dus een vakantie nemen en even NIETS HOEVEN kan juist bijdragen aan jouw herstel. 

Liever eerst met een coach praten? Weet dan dat ik met van team van coaches door heel Nederland voor je klaarsta! Stuur me een bericht via de link hieronder en dan kijken we samen waar we aan kunnen werken en welke coach daar het beste bij past. Stuur me een bericht via de link hieronder en dan kijken we samen waar we aan kunnen werken en welke coach daar het beste bij past. 

https://kirstennelis.nl/contact/

Over de schrijver
Reactie plaatsen