Quarterlife crisis of burn-out
13 augustus 2020 

Quarterlife crisis of burn-out

Wat is het verschil

tussen een quarterlifecrisis, overspannen zijn en een burn-out hebben? Een goede vraag die Sterre me stelde. Het verschil tussen overspannen zijn en een burnout hebben is dat je bij een overspannenheid nog van alles kunt doen. Daarnaast kun je hier al binnen een paar maanden van herstellen. 

Bij een burn-out ben je de overspannenheid voorbij. Die heb je gehad, maar je hebt waarschijnlijk de signalen genegeerd en bent doorgegaan. Je valt spreekwoordelijk van de top van de berg af en ligt in de afgrond. Zowel fysiek als mentaal krijg je een klap. 

Iemand die in een quarterlifecrisis zit, heeft meer strijd met zijn of haar innerlijke zelf. Vragen zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat zijn mijn doelen?’ houden je dan bezig. Je zoekt naar innerlijke zingeving. 

Wist je dat een quarterlifecrisis en een burnout ook dingen gemeen hebben? In deze video ben ik in gesprek met Sterre. Ik nodig je uit om hem te bekijken en na te denken over de vraag: Wat is jouw innerlijke zingeving?

Over de schrijver
Reactie plaatsen