Relaties als leerschool

Luisteren naar je gevoel is voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Weet jij nog wanneer je die innerlijke stem voor het laatst echt hebt gehoord? 

Als je je dat niet meer kunt herinneren, weet dan dat je in de periode voor een burn-out je gevoel afstompt. Verliefde gevoelens, blij worden van voorjaarsgeuren- en kleuren buiten of simpelweg genieten van de zon op je gezicht? Het is alsof dingen je minder doen en niet meer echt binnen komen. 

Op zo'n moment is luisteren naar je gevoel juist erg belangrijk. Dat geeft namelijk heel goed aan wat je nodig hebt. Alleen omdat je je gevoel dus niet kunt voelen lijk je emotieloos. 

Het tegendeel is gelukkig waar. Van binnen gebeurt er van alles. Je voelt wel spanning en stress, maar (onbewust) kies je ervoor om niet te luisteren. 

Je lichaam en een gehaast gevoel van altijd maar moeten geeft duidelijk aan dat je moet stoppen. Anders val je straks om. En dan ben je een stuk verder van huis. 

Jouw gevoel is je belangrijkste informatiebron voor zowel jouw mentale als fysieke gesteldheid. Onthoud dat, luister en onderneem actie als het nodig is. Ik sta met een team van coaches door heel Nederland voor je klaar! Je vindt ze via de link hieronder.  

https://kirstennelis.nl/burnout-coaches-nederland

Over de schrijver
Reactie plaatsen