Stoppen met zorgen maken

Stoppen met zorgen maken over dingen waar je geen invloed op hebt

Hoe voel jij je op dit moment? Vertrouw je erop dat dingen lopen zoals ze horen te lopen in jouw leven? Of pieker je nog vaak over dingen die je niet kunt controleren? Zoals het coronavirus. Hoe lang het nog duurt en wat de impact op de lange termijn ervan gaat zijn.

Zelf ben ik gestopt met me zorgen maken over dingen waar ik geen controle over heb. Sinds ik me focus op dingen waar ik wel controle over heb, voel ik me vrijer, lichter en heb ik veel meer energie!

In het geval van de coronacrisis heb ik bijvoorbeeld geen invloed op de maatregelen van het kabinet. Maar waar ik wel invloed op heb is hoe ik me voel. En wat ik kan doen om mezelf goed te voelen.

Om me goed te voelen focus ik me op dat wat ik WEL heb. Zoals mijn gezondheid. Dat ik mensen kan coachen die hulp nodig hebben. Dat Sjoerd en ik een maand op Curacao gezeten hebben en dat ik vanuit daar kon werken. Dat ik lange wandelingen kan maken tussen de middag. Of dat ik yoga of een meditatie kan doen wanneer ik daar behoefte aan heb.

Als je net als ik eenmaal weet dat energie voortkomt uit bewustzijn en dankbaarheid voor wat er is, dan voel je je direct lichter. Als je erop vertrouwt dat alles wat zich voordoet in je leven energie kan dragen, is dat ook zo. Als je voor jezelf zorgt op momenten dat jij het nodig hebt, voel je je lichter en fijner.

Wil jij stoppen met je zorgen maken over dingen waar je geen controle over hebt? Zodat je meer energie over houdt en je kunt focussen op dat waar je wel invloed op hebt?

Stuur me een bericht via https://kirstennelis.nl/contact-burnout-coaches/. Ik en mijn coaches denken graag met je mee!

Over de schrijver
Reactie plaatsen