Waarom je NU dingen anders moet gaan doen
10 februari 2017 

Waarom je NU dingen anders moet gaan doen

 

verandering gedrag bij stess en burn out

 

Waarom we moeten veranderen bij stress of burn-out

Wanneer je veel stress ervaart, overspannen of burn-out bent, heb je rust nodig. Dat staat als een paal boven water. 

Maar wat mensen vaak vergeten is dat er dingen moeten (ja móeten) veranderen wil je uit deze situatie komen en/of wil je het voorkomen om dit nog keer mee te maken. Ik begeleid regelmatig mensen die voor de tweede keer burn-out zijn of na een eerste overspannenheid weer tegen dezelfde dingen aanlopen. Dit illustreert voor mij de noodzaak tot duurzame veranderingen, dus geen quick fixes.

 

Hoe kan dit?

Zoals als gezegd is het uitrusten niet het probleem, maar dingen daadwerkelijk en duurzaam anders aanpakken wel. Een paar oorzaken:

  • mensen wèten niet dat ze dingen anders moeten gaan doen om een ander resultaat te bereiken
  • mensen wijzen naar de ander (bv hun baas of omstandigheden) en nemen daarmee niet de verantwoordelijkheid voor hun eigen aandeel 
  • mensen willen wel, maar krijgen het niet voor elkaar om dingen anders te doen
  • mensen doen het voor een periode anders en zodra ze zich beter voelen, gaan ze weer op oude voet verder. 

Dus daarom vertel ik het je nu nog een keer ;): wanneer je veel stress hebt, overspannen of burn-out bent móet je dingen anders gaan aanpakken en wel NU.

 

Waarom NU?

Vanuit mijn eigen ervaring en vanuit de ervaring van mijn klanten blijkt dat elke keer dat je oud gedrag vertoont en daarmee over jouw grenzen gaat, je op de blaren moet zitten. Dat je elke keer wanneer je dénkt dat het wel kan om door te gaan, je over je grenzen gaat en je daarna weer x-tijd bij moet komen. En elke keer dat je daarmee jouw elastiekje weer verder oprekt, je het risico loopt dat jouw herstel alleen maar langer duurt. 

Ik durf zelfs te beweren dat elke keer dat je over jouw grenzen gaat (en met name wanneer je net thuis zit) je jouw herstel significant vertraagt. Niet leuk om te horen maar wel waar.

Dus eigenlijk kan je het jezelf niet permitteren om nog door te gaan op de manier zoals je het deed. Ik heb deze quote van Einstein ook op mijn website staan en hij geeft precies weer waar het over gaat:

“If you always do what you did, you will always get what you always got”   

Nieuw gedrag

Daarom is het zo belangrijk om NU in actie te komen, om NU de stap te zetten om dingen anders te gaan doen. Om NU voor jezelf te gaan zorgen en NU het heft in eigen hand te nemen zodat je NU dingen anders kan gaan doen.   

Doe (ook) daarom NU mee met het Recharge your Battery programma. Neem het heft in eigen handen. Laad jouw batterij op, word je bewust van jezelf zodat je leert om de dingen anders te gaan doen. De volgende ronde start eind maart.

Ik zie er naar uit om jou te ontvangen in het programma, om jou te helpen de dingen op zo’n manier aan te pakken dat je er energie van krijgt in plaats van dat het je energie kost! Wacht dus niet langer en schrijf je in.

Kan je niet wachten en wil je nú aan de slag, neem dan contact met mij op

Over de schrijver
Reactie plaatsen