Verandering is niet makkelijk

Verandering is niet makkelijk

Het is misschien gek om te zeggen, maar ik zet me zelf op één. Want alleen als ik goed in mijn vel zit kan ik er voor anderen zijn. Alleen dan kan ik de zorgzame en liefdevolle Kirsten zijn die ik ben.

Toch zie ik veel van de mensen die ik coach met een lange prioriteitenlijst. Wat op die lijst ontbreekt? Me-time.

Alles op de lijst draait om anderen: familie, vrienden en werk.

Veel mensen denken dat ze egoïstisch zijn als ze eerst aan zichzelf denken. Als ze eerst hun eigen spreekwoordelijke glas vullen.

Niets is minder waar: jezelf als prioriteit zien is namelijk een voorwaarde voor een gezond én gelukkig leven!

Niet voor jezelf zorgen is simpelweg ongezond. En geloof me als ik je vertel dat je die effecten – linksom of rechtsom – als een boomerang terug krijgt. In het ergste geval in de vorm van een burn-out.

Daarom ben ik benieuwd: zorg jij voor voldoende me-time of zet je eigenlijk anderen altijd eerst op één?

Lees hier meer als je wilt veranderen

Over de schrijver
Reactie plaatsen